18.6.19

Ο πεντάλογος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ...

 Με πέντε ενημερωτικά σημειώματα από τη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να αναδείξουν τις διαφορές τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και ταυτόχρονα να προβάλουν τις δικές τους θέσεις εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Με...
περιοδείες ανά την Ελλάδα και συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς συνεχίζει την προεκλογική της δραστηριότητα για τη μάχη της 7ης Ιουλίου η Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκαν σχεδόν όλα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ., χωρίς να λείπουν νέες βολές και αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής. Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει πλέον η ανακοίνωση της πλήρους λίστας του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο στις τρεις πρώτες θέσεις του θα έχει τους Γιώργο Καμίνη, Θόδωρο Μαργαρίτη και Παύλο Χρηστίδη.

Από την Αργολίδα όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Φώφη Γεννηματά και έχοντας αναπροσαρμόσει τη ρητορική του κόμματός της, ζήτησε με δήλωσή της «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής» που, όπως τόνισε, «σημαίνει δυνατό αντίβαρο απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη Ν.Δ. και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Σήμερα θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και στη συνέχεια την Κιβωτό του Κόσμου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανάδειξης των δικών τους θέσεων και των διαφορών τους από τα προγράμματα των πολιτικών τους αντιπάλων, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με πέντε διαφορετικά ενημερωτικά σημειώματα επιχειρούν να καταστήσουν σαφή τα εξής:

Πρώτον, τους λόγους για τους οποίους το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρόγραμμα... στα χαρτιά.
Δεύτερον, να αποδομήσουν σημείο προς σημείο τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα μέσω του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.
Τρίτον, πιο εξειδικευμένα αναφέρονται στη «βαριά κληρονομιά» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική οικονομία.
Τέταρτον, προβάλλουν τις βασικές διαφορές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την πολιτική της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη και,
πέμπτον, παρουσιάζουν την εκδοχή τους για τις συντάξεις, καθώς και τις δεσμεύσεις τους έναντι των συνταξιούχων.
Μεταξύ άλλων κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όσα εξήγγειλε από το Μέγαρο Μουσικής στις 10 Ιουνίου «αντανακλούν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα του», ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «προσδοκά ανάπτυξη και επενδύσεις μόνο με οριζόντια μείωση φόρων, θεωρεί τις κοινωνικές ανισότητες φυσικό φαινόμενο, καλλιεργεί κλίμα ανασφάλειας στους δημοσίους υπαλλήλους και προτίθεται να παραδώσει τα δημόσια νοσοκομεία σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Νέα αποχώρηση με βαριές καταγγελίες
Στο παρά ένα της οριστικής συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων, οι αναταράξεις καλά κρατούν, καθώς άλλο ένα έμπειρο στέλεχος γνωστοποίησε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, καταγγέλλοντας την ηγεσία για αποφάσεις που βαίνουν «εις βάρος της πορείας και της προοπτικής της παράταξης». Ο λόγος για τον Στέφανο Χρήστου, επί πολλά χρόνια δήμαρχο Κορυδαλλού και πρώην αντιπεριφερειάρχη στην Περιφέρεια Πειραιά, ο οποίος με ανάρτησή του αναλύει το σκεπτικό της επιλογής του και τονίζει: «Θεωρώ πλέον δεδομένο ότι κάποιοι βολεμένοι και από κοιλίας μητρός “πρωτοκλασάτοι” θέλουν το κόμμα μικρό τύπου Γκένσερ, για να παίζουν παιχνίδια μπαλαντέρ, ανάλογα με τις περιστάσεις. Ενδεικτικά, αν δει κάποιος τα ψηφοδέλτια που καταρτίζονται, θα διαπιστώσει ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει “πρωτοκλασάτος”, δεν υπάρχουν “αλεξιπτωτιστές” υποψήφιοι και “επικίνδυνοι”».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τιμητική την ομόφωνη απόφαση των κεντρικών και τοπικών περιφερειακών οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' εκλογική περιφέρεια Πειραιά, ωστόσο επισημαίνει στη συνέχεια, εκφράζοντας τη λύπη του, ότι υποχρεούται να αποσύρει την υποψηφιότητά του «γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτώ και να αποδεχτώ πολιτικές, πρακτικές και συμπεριφορές που καταστρατηγούν στοιχειώδεις αρχές, αξίες και δικαιώματα». Εκτιμά, τέλος, ότι η ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν «άκαιρη και άστοχη, χωρίς επαρκή αιτιολογία».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: