27.6.19

«Προσπαθούσα να γίνω μητέρα 10 χρόνια»...

Η Γεννηματά μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο...

«Προσπαθούσα να γίνω μητέρα 10 χρόνια. Όταν ήμουν 22 χρόνων μου είπαν ότι δεν θα κάνω παιδιά, μας το απέκλεισαν», τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε...
συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωινό», κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και για τον σεξισμό που υπάρχει στη Βουλή.

«Σε όλη μου τη ζωή ήμουν εξαιρετικά αδύνατη. Με ενόχλησε πολύ να μην βρίσκω ρούχα να μου κάνουν, να πρέπει να ράψω. Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξαναγυρίσω στα κανονικά μου επίπεδα κιλών γιατί με ενοχλούσε. Φρόντιζαν να μου λένε συνέχεια ότι πάχυνα, γράφανε διάφορα σχόλια πολύ καυστικά», σημειώνει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Η κριτική που γίνεται σε μία γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική δεν είναι μόνο επί της ουσίας της πολιτικής. Κοντεύουν 19 χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής κι η προσπάθεια να με «χτυπήσουν» είναι μία προσπάθεια απαξίωσης. Δε γίνεται η ίδια κριτική στους άντρες συναδέλφους. Είναι άδικο», τονίζει, καταγγέλλοντας πως «πολλές φορές άντρες συνάδελφοι ξεφεύγουν και κάνουν κριτική σε γυναίκες βουλευτές με τρόπο που δεν αρμόζει στην πολιτική ζωή».

«Προσπαθούσα να γίνω μητέρα 10 χρόνια. Όταν ήμουν 22 χρόνων μου είπαν ότι δε θα κάνω παιδιά, μας το απέκλεισαν. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν αγώνα που κράτησε 10 χρόνια. Όταν αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής» αποκαλύπτει. «Τα άλλα δύο παιδιά μου, ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: