1.11.18

Τα ψεύτικα τα έργα, τα μεγάλα...

Είναι ένα "πρωτοποριακό έργο για την Αθήνα", μία "πρότυπη οικιστική ανάπλαση", το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Θα έχει ουρανοξύστες, τοπόσημα, καζίνο, ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες. Αναφερόμαστε στο...
μεγαλεπήβολο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, των 6.200.000 τ.μ., που η αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσής της πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει όλα τα χατίρια των επενδυτών για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αλλά, φευ, σε αυτά τα 6.200.000 τ.μ. του Ελληνικού δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους με αυτισμό και με σκλήρυνση κατά πλάκας - χαλάνε την εικόνα του χώρου, ίσως και την αύρα.

Αιφνιδιασμένοι τρεις βουλευτές (Νίκος Μανιός, Δημήτρης Μάρδας και Ελισσάβετ Σκούφα), που εκπροσωπούσαν τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, άκουγαν προχθές την αγωνιώδη έκκληση δύο συλλόγων που στηρίζουν ασθενείς ανθρώπους, να τους βρουν κάποιο χώρο να εγκατασταθούν γιατί τους διώχνουν από το παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού.

Ο χώρος την 1η Ιανουαρίου 2019 πρέπει να παραδοθεί στη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group - δηλαδή στον κινεζικό όμιλο Fosun Group, την Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και τον όμιλο Λάτση. Αυτό σημαίνει ότι ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Νίκη"- Victor Artant για άτομα με αυτισμό και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας θα βρεθούν στον δρόμο.

Τι κακό έχουν κάνει και τους πετάνε στον δρόμο οι "ευεργέτες" του Ελληνικού; Η "Νίκη"- Victor Artant υποστηρίζει άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού, μέσω εκπαιδευτικών, θεραπευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ στο Ειδικό Σχολείο ολοήμερης λειτουργίας του Συνδέσμου φοιτούν 50 άτομα με αυτισμό, από 13 έως 50 ετών. Και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας έχει 2.000 μέλη, ιδρύθηκε αποκλειστικά από ασθενείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών, σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Νοιάζεται κάποιος για ανθρώπους με αυτισμό και με σκλήρυνση κατά πλάκας όταν ανοίγουν business; Όταν θριαμβεύει το real estate και δίνει υπεραξίες εκατοντάδων εκατομμυρίων;

Όμως οι δύο σύλλογοι σε λίγες μέρες θα ξεσπιτωθούν. Και η πανίσχυρη διεθνής κοινοπραξία του Ελληνικού δεν δίνει δεκάρα για την τύχη τους. Ούτε καν για λόγους διαφήμισης - για ανθρωπισμό ας μην μιλήσουμε. Δεν έψαξε, δεν ενδιαφέρθηκε να τους βρει ένα άλλο χώρο (στο Ελληνικό ή αλλού) για να στεγαστούν. Δεν προλαβαίνουν, άλλωστε, έχουν business να κάνουν.

Στους πέντε δρόμους, λοιπόν. Μέχρι να βγουν οι ασθενείς στη Βουλιαγμένης, να κλείσουν τη λεωφόρο, μπας και τους δουν τα κανάλια. Αλλά αυτά δεν βλέπουν ανθρώπους. Βλέπουν επενδύσεις. Και επενδυτές.

Πουλακίδας Κώστας, Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: