30.11.18

Γαλλία: Καταδίκη του Paris-Match...














...μετά την προσφυγή του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς...
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, πέτυχε σήμερα στο Παρίσι την καταδίκη του περιοδικού Paris Match. Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει...
στα τέλη Αυγούστου κλεμμένες φωτογραφίες του ίδιου με τη νέα του σύντροφο, την Καταλανή επιχειρηματία Σουζάνα Γκαλάρντο.  
Ο Μανουέλ Βαλς δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στην πολιτική αρένα της Ισπανίας, Η εκδότρια εταιρεία του Paris Match καταδικάστηκε να καταβάλει στον Γάλλο πολιτικό το ποσό των 8000 ευρώ ως αποζημίωση και 2000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, καθώς δεν σεβάστηκε την ιδιωτική ζωή του Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η οποία περιήλθε στη γνώση του γαλλικού πρακτορείου. 

Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, που είναι επίσημα υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Βαρκελώνης από την 25η Σεπτεμβρίου, ζητούσε αποζημίωση 30.000 ευρώ και τη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης του δικαστηρίου στο εξώφυλλο του Paris Match. 

Το περιοδικό είχε προβάλει στο πρωτοσέλιδό του, στις 30 Αυγούστου, τη σχέση του Μανουέλ Βαλς μαζί με την διεκδίκηση της δημαρχίας της Βαρκελώνης από τον ίδιο, δημοσιεύοντας διάφορες φωτογραφίες του ζευγαριού σε διακοπές, ορισμένες εκ των οποίων έδειχναν το ζευγάρι με μαγιό. 

«Το γεγονός ότι ο Μανουέλ Βαλς ήταν πιθανός υποψήφιος, εκείνη την εποχή, για τη δημαρχία της Βαρκελώνης (...) δεν δικαιολογεί, στο όνομα του δικαιώματος του κοινού για την ενημέρωση, την αναπαραγωγή λεπτομερειών σχετικά το πού παραθέριζαν οι ενδιαφερόμενοι ή τη δημοσίευση φωτογραφιών με μαγιό» επισημαίνει το δικαστήριο.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: