30.11.18

Εισβολή μασκοφόρων μελών της Χρυσής Αυγής...


...στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου...

Καταδικάζει η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου «Καπετανάκειο», τα οποία χθες, αναστατώνοντας τη...
σχολική κοινότητα, προσπάθησαν να παρέμβουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές για την απόφασή τους να μην εμπλακούν σε κινητοποιήσεις που υποστηρίζονται από ακροδεξιές πολιτικές.

Ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα των περισσοτέρων προσπάθησαν να εισέλθουν στο σχολείο και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ακροδεξιάς και κατά των μαθητών, που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους, έσκισαν ένα πανό από την περίφραξη στο οποίο οι μαθητές είχαν γράψει το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, «τακτικές τέτοιου είδους και εκφοβισμοί δεν θα περάσουν όχι επειδή αντιδράει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή δεν τις ανέχεται η κοινωνία του δημοκρατικού Ηρακλείου και οι μαθητές που γνωρίζουν και την ιστορία μας αλλά και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη ζωή τους δημοκρατικά, αλληλέγγυα και χωρίς φανατισμούς». Τόνισε μάλιστα πως φασίστες και ναζί είναι όσοι προσπαθούν να υποκινήσουν 15χρονα παιδιά.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προέτρεψαν τους γονείς να μην αφήσουν μόνα τους τα παιδιά τους, ενώ η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών του Νόμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του «Καπετανάκειου», με στόχο «να απειλήσει και να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα». Από την πλευρά της η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, καταγγέλλει την επίθεση την οποία χαρακτηρίζει ως θρασύδειλη η οποία, ωστόσο, έλαβε την απάντηση των μαθητών που δεν ήταν άλλη από την απομόνωση τέτοιων ομάδων ακροδεξιών στις οποίες δεν επιτρέπουν την είσοδο όχι μόνο στο «Καπετανάκειο» αλλά και σε όλα τα σχολεία του νομού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό, μίλησε για φανατισμένα άτομα τα οποία προσπάθησαν να εκφοβίσουν αλλά εξαφανίστηκαν μόλις διαπίστωσαν ότι φτάνει η αστυνομία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θεωρούμε ότι τα παιδιά μας που ανέβασαν το πανό απειλήθηκαν και αντέδρασαν σωστά, γνωρίζοντας και τα ίδια ότι η δημοκρατία μας έχει γερά θεμέλια. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η χώρα από μη υγιή άτομα όπως τα συγκεκριμένα που προσπάθησαν να επιδείξουν δύναμη η οποία όμως δεν υφίσταται». Χαρακτήρισε μάλιστα το περιστατικό ως μεμονωμένο στο οποίο δεν πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία. «Ούτε εμείς ως εκπαιδευτικοί, ούτε οι γονείς ούτε οι μαθητές φοβόμαστε διότι έχουμε γνώση της ιστορίας, ιδανικά που έχουν αποδεχτεί τα παιδιά μας και όλοι μαζί είμαστε σε θέση να βάλουμε στην άκρη το μαύρο και το άθλιο», είπε ο κ. Ρηγάκης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: