30.11.18

Deutsche Welle: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων...












Η μη περικοπή των συντάξεων και τα λεγόμενα θετικά μέτρα από το υπερπλεόνασμα θα εγκριθούν τη Δευτέρα από το...
Εurogroup χωρίς συζήτηση μέσω της τυπικής έγκρισης του ελληνικού προϋπολογισμού του 2019, μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι οριστική, πρόκειται δηλαδή για κατάργηση του μέτρου.

«Για τις χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. Μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα» αναφέρει η DW.

Αντίθετα, συζήτηση θα γίνει για πέντε χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα, και κυρίως για την Ιταλία, για την οποία ο αξιωματούχος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί μπορεί να αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία μη συμμόρφωσης εναντίον της χώρας αυτής.

Συμφωνα με την DW, το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το πράσινο φως για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της eυρωζώνης θα έχουν μια συζήτηση με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Η εν λόγω έκθεση διαπιστώνει καποιες καθυστερήσεις στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, ωστόσο ερωτηθείς σχετικά ο αξιωματούχος είπε ότι δεν προβλέπει τη Δευτέρα έντονη συζήτηση για το θέμα αυτό, κάτι που αναμένει να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εκτός από τους προϋπολογισμούς, οι υπουργοί θα προετοιμάσουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και τις πιθανές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις 13-14 Δεκεμβρίου για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: