30.11.18

Κάθε ημέρα μάχιμη για το Πολεμικό Ναυτικό...












Ματώνει την χώρα η αυθαιρεσία της Τουρκίας στο Αιγαίο...
Την ώρα που ο χορός των fake, (όπως έχει αποδειχτεί), ναυτικών οδηγιών (Navtex) από την Άγκυρα καλά κρατεί με διαρκείς αναγγελίες για ναυτικά γυμνάσια κάθε είδους που...
στο τέλος δεν γίνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Πολεμικό Ναυτικό με σύνεση και ψυχραιμία προσπαθεί να διατηρεί τόσο το αξιόμαχο του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου, όσο και να αποτρέπει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. 

Είναι χαρακτηριστικό όπως σημείωναν ανώτατες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ο εκνευρισμός της Τουρκίας με το διαρκές τείχος που βρίσκει από την ενεργειακή συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο, την ωθεί σε συνήθεις πλέον τακτικές, δυτικότερα του πραγματικού σημείου ενδιαφέροντός της και την φέρνει στα γνωστά νερά του Αιγαίου για να χτυπήσει και πάλι στα θαλάσσια τείχη των Ελληνικών Πολεμικών πλοίων και των έμπειρων ναυτικών της χώρας μας. 

Συνεχίζοντας οι ίδιοι αξιωματικοί τόνιζαν μεταξύ άλλων πως ακόμη και σε συνεδριάσεις της Συμμαχίας αναλύουν στοιχείο προς τις άλλες χώρες και μέσα από εκεί προκύπτει ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δαπανά τεράστια ποσά για να επιτηρεί και πολλές φορές να επαναφέρει στην τάξη μια σύμμαχο στο ΝΑΤΟ χώρα που είναι η Τουρκία. 

Δεν είναι λίγες οι χώρες της συμμαχίας που ύστερα από τόσα χρόνια δεν κατανοούν πως μια χώρα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα μιας άλλης και πως η δεύτερη σπεύδει διαρκώς να αποτρέπει αυτές τις ενέργειες φτάνοντας πολλές φορές να δαπανά ακόμη και το 50% του προϋπολογισμού του το ΠΝ για να παρακολουθεί, να επιτηρεί και να αποτρέπει. Το γράφημα που προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι από τις παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών υδάτων που έχουν γίνει από Τουρκικά Πολεμικά πλοία.



Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: