30.11.18

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ επιχειρεί για πολλοστή φορά να παραχαράξει...











...τα στοιχεία του ΚΕΑΟ...

«Για να κρύψει τις βαριές ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την «έκρηξη» των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την...
απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους έως και το 2014 τονίζει το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση:

Μάταια η ΝΔ επιχειρεί, για πολλοστή φορά, να παραχαράξει τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για να κρύψει τις βαριές ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την «έκρηξη» των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους έως και το 2014.

Τα στοιχεία του ΚΕΑΟ την διαψεύδουν αφού το 79% των οφειλετών ξεκίνησαν να χρωστούν για πρώτη φορά πριν από το 2015 και χρωστούν σήμερα το 97% των συνολικών οφειλών.

Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν, κυρίως, κατά την περίοδο των πλασματικών και αυτόματα αυξανόμενων, ανά τριετία, ασφαλιστικών εισφορών που επιβάλλονταν στους μη μισθωτούς με βάση το παλιό σύστημα των εισφορών, πριν από τον ν. 4387/16.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν.4387/16, που μείωσε δραστικά τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών, αλλά και η νέα σημαντική ελάφρυνση που θα έχουν από την 1/1/2019, αποδεικνύει ότι η σημερινή Κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που υπόσχεται να επαναφέρει το προηγούμενο εξοντωτικό για αυτούς καθεστώς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν παραχαράσσεται.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: