30.11.18

Έξοδο στις αγορές στο επόμενο τετράμηνο...


... προβλέπει ο Τσακαλώτος...
Την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές μέσα στους επόμενους μήνες προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε...
εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο θέμα και δήλωσε με νόημα: «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 2,3,4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Οικονομικών στο θέμα του προϋπολογισμού. Όπως τόνισε, για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός είναι επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα. «Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ. ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022», συμπλήρωσε επίσης. 

Εξάλλου, υποστήριξε πως η χώρα έχει βγει από την κρίση και πως η οικονομία σημειώνει αναπτύσσεται. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε «μια καλή λύση» για το δημόσιο χρέος, η οποία «μας δίνει ανάσα για τουλάχιστον 15 χρόνια με χαμηλές χρηματοδοτικές ανάγκες» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε χρηματοοικονομικό απόθεμα πάνω από 25 δισ. ευρώ». 

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για παροχολογία. «Ο Χουλιαράκης, που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολόγησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ. ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ. του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ ευρώ;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: