30.11.18

Ριχάρδος: Παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό...


  Ο ενεχυροδανειστής μιλάει μέσα από το κρατητήριο για τις χρυσές δουλειές του...
“Μετέφερα χρυσό στην Τουρκία και έχω όλα τα παραστατικά. Η εταιρεία μου κάνει 18.000.000 ευρώ τζίρο. Κάποιοι παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό...”

Αυτά δηλώνει μέσα από το κελί του Α.Τ Αμαρουσίου ο Ριχάρδος Μυλωνάς, ο...
άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία και την Αστυνομία κατηγορείται ότι διακινούσε λαθραία στην Τουρκία τεράστιες ποσότητες χρυσού και ξέπλενε τα “μαύρα” κέρδη μέσω Κινέζων εμπόρων και επενδύσεων.

Ο λεγόμενος “τηλε – βασιλιάς των ενεχυροδανειστηρίων”, δηλώνει στο protothema.gr πως “πληροφορούμαι ότι κάθε μέρα διαδίδονται διάφορα ψέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, η αθωότητα μου αποδεικνύεται από το ίδιο το περιεχόμενο της δικογραφίας, οι δικηγόροι μου, οι συνεργάτες του κ. Κούγια και ο κ. Κούγιας μου εξήγησαν γιατί ακριβώς κατηγορούμαι και ποια στοιχεία υπάρχουν εις βάρος μου και είμαι βέβαιος ότι με τα επίσημα έγγραφα που θα καταθέσουμε θα αποδειχτεί ότι δεν έχω κάνει κάποια παράνομη πράξη” εξηγεί και προσθέτει “Η εταιρεία μου έχει ετήσιο τζίρο 18.000.000 ευρώ και υπάρχουν όλα τα παραστατικά. Κάθε μέρα, μέσω του τελωνείου του αεροδρομίου Αθηνών, η εταιρεία μου μετέφερε στην Τουρκία τεράστιες ποσότητες χρυσού με νόμιμα παραστατικά και δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η Αστυνομία ισχυρίζεται πως έγινε λαθρεμπόριο χρυσού μέσω μιας χώρας για την οποία η νομοθεσία του τελωνειακού κώδικα ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν καταβάλλονται δασμοί.

Σε κάθε δε, περίπτωση όπως μου εξήγησαν οι δικηγόροι μου, ακόμα και με την εκδοχή της Αστυνομίας, που νομικά δεν ισχύει, ακόμα και αν αυτά που λέει η Αστυνομία ήταν αλήθεια, θα επρόκειτο για μια απλή φορολογική παράβαση η οποία θα είχε ένα μικρό πρόστιμο. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και όπως μου εξήγησε ο κ. Κούγιας κάποιοι παραπλάνησαν τον κ. Τσίπρα”. Πλέον, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν τα όσα ισχυρίζεται ο Ριχάρδος Μυλωνάς είναι αληθή καθώς την Κυριακή αναμένεται να μεταβεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: