30.11.18

G20: Εκτός οικογενειακής φωτογραφίας...












... ο έκθετος Σαουδάραβας πρίγκιπας...

Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός για την πολύκροτη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπορεί να εξασφάλισε...
συναντήσεις με κάποιους ηγέτες στη σύνοδο της G20, παραγκωνίστηκε όμως από το κάδρο της λεγόμενης «οικογενειακής φωτογραφίας».

Ο de facto ηγέτης του σαουδαραβικού βασιλείου στάθηκε στην άκρη της ομάδας που πόζαρε, με τους υπόλοιπους ηγέτες να κάνουν ότι δεν τον βλέπουν.

Ο πρίγκιπας διάδοχος σύντομα αποχώρησε από τη σκηνή χωρίς να ανταλλάξει χειραψίες ή ή να συνομιλήσει με άλλους ηγέτες.

Στο κέντρο της φωτογραφίας βρισκόταν ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, ο οικοδεσπότης της φετινής Συνόδου.

Ο Μάκρι ανέφερε ότι οι κατηγορίες ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ εμπλέκεται στον θάνατο του Κασόγκι ενδέχεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου. Η Σαουδική Αραβία επιμένει ότι ο πρίγκιπας δεν είχε γνώση της δολοφονίας.

Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε την πρώτη μέρα της συνόδου στο Μπουένος Άιρες ήταν Ρώσος πρόεδρος Βλντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κάθισε δίπλα στον Μπιν Σαλμάν, αντάλλαξε χειραψία και ακούστηκε να γελά δυνατά μαζί του.

Αργότερα το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στο Twitter ότι ο πρίγκιπας συναντήθηκε με κάποιους ηγέτες, μεταξύ άλλων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας δήλωσε πως ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο πως οι Ευρωπαίοι θα επιμείνουν ώστε διεθνείς ειδικοί να συμμετάσχουν στις έρευνες για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε μια πεντάλεπτη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Αργεντινή, ο Μακρόν μετέφερε «πολύ αυστηρά» μηνύματα στον πρίγκιπα διάδοχο για τη δολοφονία του Κασόγκι και για την ανάγκη να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κατάσταση στην Υεμένη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: