30.11.18

Συντονιστικές Βουτζά-Ματιού: Κρίσιμη για εμάς η επίσκεψη Τσίπρα...













«Η παρουσία πολιτικών παραγόντων, και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές, είναι για εμάς πολύ σημαντική, γιατί μας...
δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε σε ανώτατο επίπεδο τα αιτήματά μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Συντονιστικές Επιτροπές των πυρόπληκτων κατοίκων και συλλόγων Νέου Βουτζά και Ματιού.

Κάνουν λόγο για «αποσπασματική μετάδοση της συνομιλίας του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα με τους πολίτες» κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Μάτι, αλλά για «πολιτική κατηγοριοποίηση μελών των Συντονιστικών Επιτροπών μας από μερίδα των ΜΜΕ».

Όπως επισημαίνουν, η συζήτηση πολλές φορές γίνεται χωρίς τυπικά χαρακτηριστικά συνεδρίασης και ο καθένας μπορεί να λαμβάνει τον λόγο. Ωστόσο, έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις και «διαπιστώσαμε ότι ελήφθησαν υπόψη».

«Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν για εμάς κρίσιμη, αφού την επομένη επρόκειτο να ρυθμιστούν νομοθετικά, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες και προτεραιότητες για την αποκατάσταση των κατοικιών μας και την επίλυση των ιδιατεροτητων στο Μάτι, ενόψει της εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Ως εκ τούτου, η αποσπασματική μετάδοση ομιλιών, είτε του Πρωθυπουργού, είτε των πολιτών, προκειμένου να επιτευχθούν άλλοι στόχοι, καθώς και οι αήθεις αναφορές και οι "πολιτικοί" υπαινιγμοί, για πρόσωπα-μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό: Να δυσκολέψουν το έργο μας και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων μας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε, από το σύνολο των ΜΜΕ, σεβασμό στον πόνο μας από τις απώλειες ανθρώπων και περιουσιών και πραγματική βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων μας» υπογραμμίζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές κατοίκων και συλλόγων Νέου Βουτζά και Ματιού.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: