30.11.18

Νέο περιβάλλον για τους δανειολήπτες...

...μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη...

Στον «αέρα» βρίσκονται οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη για την προστασία της...
κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη, που εξαιρούν από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη την πρώτη κατοικία, παύουν να ισχύουν στις 31 Δεκεμβρίου και παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη περί αντικατάστασής τους, αν χρειαστεί, εν τούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένας εναλλακτικός σχεδιασμός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τύχη του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας θα κριθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Και τότε θα απαιτηθεί η απαραίτητη συνεννόηση με τους θεσμούς. Το μέλλον των συγκεκριμένων διατάξεων θα το καθορίσει ο βαθμός αποσυμφόρησης των αιτήσεων των δανειοληπτών προς τα Ειρηνοδικεία για ρυθμίσεις των οφειλών τους. Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν μετρηθεί τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πρόσφατων τροποποιήσεων του νόμου και κυρίως εκείνο της άρσης του τραπεζικού απορρήτου σε βάθος πενταετίας.

Σκοπός των παρεμβάσεων που είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι ήταν να εντοπιστούν οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τραπεζών, ανέρχονται σε 40.000 και έχουν βρει καταφύγιο στις προστατευτικές διατάξεις για την προστασία της κύριας κατοικίας...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: