17.5.16

Tετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν...

Tετ α τετ Μητσοτάκη με Μακρόν - Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις συναντήθηκαν για μια ώρα και σε πολύ καλό κλίμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ...
και ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, στο πρωινό εργασίας που ξεκίνησε στις 8:30 τοπική ώρα, είχαν μια πολύ γόνιμη συζήτηση, με τον κ. Μακρόν να δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κοινός τόπος στη συνάντηση των δυο αντρών ήταν ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο βασίζεται στον πολιτικό ρεαλισμό, κάτι που τονίστηκε και από τις δυο πλευρές. Υπό το πλαίσιο αυτό, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, σημείωναν ότι μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής μεταξύ ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή, όπως είναι οι κ. Μακρόν και Μητσοτάκης αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του σημερινού υπουργού Οικονομίας συζητείται ως υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία το 2017. Νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί και με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί, ενώ αμέσως μετά στις 16:00 τοπική ώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Στο τετ α τετ με τον κ. Γκουρία, θα συζητηθούν σύμφωνα με πληροφορίες, οι συστάσεις του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις και η υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση Τσίπρα, ζητήματα που αναμένεται να έρθουν, επίσης, στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να καταστήσει σαφή την κριτική της Ν.Δ. στο μείγμα πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και να οριοθετήσει τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ. ως της επόμενης κυβέρνησης και για αυτό στο ραντεβού θα είναι παρόντες και οι κ. Κ. Χατζηδάκης που είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος και ο πρ. πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθηγητής Γ. Πρεβελάκης.

Οι συναντήσεις επί γαλλικού εδάφους συνιστούν, επί της ουσίας, την έναρξη ενός κύκλου επαφών του κ. Μητσοτάκη με παράγοντες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο επόμενο διάστημα και στοχεύουν τόσο στην ενδυνάμωση των συμμαχιών της ΝΔ όσο και στην ενίσχυση του μεταρρυθμιστικού προφίλ του.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: