31.5.16

Ανατροπή στην απαγωγή Πουλίδο;..

Νέα σενάρια από τον μεξικανικό Τύπο...

Νέα τροπή λαμβάνει η απαγωγή του επιθετικού του Ολυμπιακού, Άλαν Πουλίδο, καθώς η σύντροφός του, Ιλεάνα Σάλας, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με...
δημοσιεύματα είναι πιθανό η 23χρονη είτε να διαδραμάτισε ρόλο στο σχεδιασμό της απαγωγής του 25χρονου ποδοσφαιριστή, είτε η απαγωγή να σημειώθηκε ως εκδίκηση από τον πρώην σύντροφο της Σάλας που είναι ο επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών.

Η 23χρονη καλλονή που έχει πάθος με τα όπλα και εργάζεται ως μοντέλο ποζάροντας σε φωτογραφήσεις, συμμετέχοντας σε διαφημιστικά και βιντεοκλίπ, λέγεται πως διατηρούσε δεσμό με έναν από τους επικεφαλής του Καρτέλ ντελ Γκόλφο.

Τα «σενάρια», λοιπόν, θέλουν είτε η Σάλας να «έστησε» την απαγωγή του Πουλίδο με τον πρώην σύντροφό της ώστε να λάβει μερίδιο από λύτρα, είτε να έπεσε και η ίδια θύμα του στελέχους του καρτέλ των ναρκωτικών που ήθελε να πάρει εκδίκηση για το χωρισμό τους.

Βέβαια, μέχρι στιγμής κανένα από τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η Σάλας δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της στην απαγωγή.

Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι επέβαινε στο όχημα του Πουλίδο όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι το σταμάτησαν βγάζοντας με τη βία τον 25χρονο ποδοσφαιριστή και μεταφέροντάς τον στο δικό τους αυτοκίνητο, αλλά αφήνοντας ελεύθερη εκείνη.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, η Σάλας ειδοποίησε την οικογένεια του επιθετικού για την απαγωγή του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η μεξικανική αστυνομία που πραγματοποίησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή του.

Εντούτοις, η επιτυχής πορεία της επιχείρησης σημειώθηκε χάρη στον ίδιο τον Πουλίδο, ο οποίος φέρεται να γρονθοκόπησε έναν από τους απαγωγείς του, να τον άφησε αναίσθητο και να ειδοποίησε την αστυνομία με το κινητό τηλέφωνό του.

Ο εισαγγελέας του Μεξικού, Ισμαήλ Κουιντανίγια μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως μέσα σε λίγα λεπτά από την κλήση, στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις της Θιουδάδ Βικτώρια στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Ο Κουιντανίγια εξήγησε πως ο Πουλίδο γρονθοκόπησε τον απαγωγέα και «κάποια στιγμή μπόρεσε να τηλεφωνήσει».

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, έναν από τους έξι που εμπλέκονται και ανήκουν σε συμμορία, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν σχετίζονται με το καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας που «διοικούν» την Ταμαουλίπας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένας από τους δράστες φέρεται να είναι ο 38χρονος Ντάνιελ Ερνάντεζ Μοράλες, ο οποίος σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε απεικονίζεται τραυματισμένος και σε φορείο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εχίντιο Τόρε Κάντου, εμφανίστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δίνοντας συγχαρητήρια στις δυνάμεις ασφαλείας που απελευθέρωσαν τον Πουλίδο, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και της ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: