31.5.16

Κυβερνησιμότητα, ανάπτυξη και... δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων...


Δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων αναμένεται να εξαγγείλει αύριο ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με κατάθεση των νομοσχεδίων...
για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την αυτοκαταγγελία και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα πετρελαιοειδή.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το νέο κύκλο που ανοίγεται μπροστά στην κυβέρνησή του δίνοντας έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης. Στη Βουλή άλλωστε εισάγεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ενώ θα συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Επενδύσεων. Έμφαση αναμένεται να δοθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στα μεγάλα έργα, την αγροτική πολιτική, το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ.

«Εθνικός στόχος η μείωση της ανεργίας στο 15%»

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει ως «εθνικό στόχο της τριετίας την ανάκτηση της εργασίας» και την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την επανεκκίνηση της οικονομίας, με σκοπό «το 2019 το ύψος της ανεργίας να κατέλθει στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δηλαδή γύρω στο 15%». Επίσης θα δεσμευτεί για τη συγκρότηση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με προίκα 700 εκατομμύρια ευρώ από το υπερπλεόνασμα, όπως εξήγγειλε στη Βουλή.

Εξαγγέλλει το Συνέδριο η ΠΓ

Το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να εξαγγείλει στροφή στους πολίτες με σειρά περιοδειών, άνοιγμα του κόμματος στη βάση της κεντροαριστεράς, αλλά και προσανατολισμό στη δημόσια συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr το Συνέδριο θα διεξαχθεί 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, ενώ ένα από τα προσεχή Σαββατοκύριακα, θα συνέλθει η ΚΠΕ προκειμένου να εγκρίνει τις Θέσεις, ώστε να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Ολομέτωπη με Μητσοτάκη για τις offshore

Εν τω μεταξύ ολομέτωπη αναμένεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, πρωτίστως με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα που δημιουργήθηκε για τις εξωχώριες εταιρείες.

Το Μαξίμου μάλιστα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως σημείο αντεπίθεσης τον…Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και να αναμοχλεύσει την υπόθεση της…Mayo!

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: