31.5.16

Τόσο τραγικά ανόητοι…

Επιστολή προς τους Μενουμευρώπηδες...

Θεωρητικά εκείνοι που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στον «σκληρό» πυρήνα του Ευρώ είναι – υποτίθεται – τα πιο δυναμικό στρώμα της ελληνικής οικονομίας, οι...
«νοικοκύρηδες» που κρατούν και κρατούσαν πάντα ψηλά το λάβαρο της «πατρίδας», της «οικογένειας» και φυσικά της μιας και μοναδικής «θρησκείας».

Έτσι πλασάρονται από πάντα και σε αντιδιαστολή με τους «άλλους», τους «τεμπέληδες», τους «μπαχαλάκηδες», τους «απάτριδες».

Οι νοικοκυραίοι όμως αυτοί φαντάζουν στα μάτια μου σήμερα τόσο τραγικά ανόητοι.

Ανόητοι γιατί δεν αντιλαμβάνονται ούτε το τι έγινε, ούτε το πού ανήκουν και πού ακριβώς βρίσκονται, ούτε φυσικά έχουν πάρει μυρωδιά από το τι πρόκειται να τους συμβεί αύριο.

Νομίζω πως όλοι εμείς που ζούμε στην Ευρώπη χωρίς να ανήκουμε σε αυτήν, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε λιγάκι, μπολιάζοντας με λίγη πραγματικότητα τις φαντασιώσεις που τους ταλαιπωρούν από το 2000 και μετά.

Να ταρακουνήσουμε λιγάκι την αβάσιμη και γελοία πεποίθηση πως είναι μέλη μιας ισότιμης ευρωπαϊκής κοινότητας και πως την ευρωπαϊκή τους τάχα μου ταυτότητα απειλούν να την σκίσουν οι «άλλοι», οι «εχθροί», οι «εραστές της δραχμής», οι «αντι-ευρωπαϊστές».

Δεν έχουν λοιπόν πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Νομίζουν πως τα μνημόνια ήρθαν ως η φυσιολογική συνέπεια του κρατισμού και της διαφθοράς που κυριαρχούσε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και πως δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την προσπάθεια Βερολίνου και Βρυξελλών για την δημιουργία μια πλήρους αντιδημοκρατικής ένωσης, με χώρες-μέλη που να ανήκουν σε τρεις και τέσσερεις ταχύτητες, μιας γραφειοκρατικής δομής που έχει τα χαρακτηριστικά μοντέρνας αποικιοκρατίας.

Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε πως δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη και τι συμβαίνει, μένουμε με το στόμα ορθάνοιχτο από την έκπληξη, αφού εμείς γνωρίζουμε εκείνο που αυτοί δεν παραδέχονται.

Το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος που με τόσο θόρυβο καταγγέλλουν φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει αυτούς, τους «νοικοκύρηδες» της δεκαετίας του ’80, του ’90, του 2000 και του ευρώ.

Τα παιδιά τους διόριζε, τα μαγαζιά τους επιδοτούσε, τις βίλες και τις αμαξάρες τους χρηματοδοτούσε.

Το κράτος αυτό ήταν το κράτος της φυλής των Καγιέν και τώρα που πτωχεύσαν οι άθλιοι προσπαθούν να το φορτώσουν σε αυτούς που δεν φάγαν ούτε καν τα ψίχουλα που έπεφταν από το γεμάτο τραπέζι τους.

Οι Μενουμεευρώπηδες κατηγορούν όλους τους άλλους γιατί έπεσε το βιοτικό τους επίπεδο και αυξήθηκαν οι φόροι που πληρώνουνε (;;).

Θεωρούν ότι οι Σόιμπλε της ΕΕ θέλουν να είναι οι Ευρωπαίοι υπήκοοί τους, όπως και οι Γερμανοί πολίτες που τους ψηφίζουνε. Στο ίδιο επίπεδο.

Μας κάνουν Βουλγαρία, ουρλιάζουνε τρομοκρατημένοι.

Γιατί ρε σεις η Βουλγαρία δεν είναι Ευρώπη;

Ευρώπη είναι η Βουλγαρία με το 1/10 του δημόσιου χρέους της χώρας σας και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Γιατί δεν σας αρέσει;

Αν είχατε τα νούμερα της Βουλγαρίας στην κουτέλα σας θα σας λάτρευαν οι κάθε λογής Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ.

Αυτή είναι η ΕΕ.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι εκεί μέσα. Ακόμα και όσοι πληρωνόμαστε με ευρώ δεν είμαστε το ίδιο πράγμα.

Εσύ πχ είσαι ένας Μένουμεευρώπης με capital controls, μισθούς πείνας και τριπλάσια ποσοστά ανεργίας.

Εσύ παρακαλάς για την επόμενη δόση που θα σου δώσω εγώ ο Ευρωπαίος. Αν φυσικά κάνεις όλα όσα σε έχω αναγκάσει να δεσμευτείς πως θα κάνεις.

Αυτά που είπες κύριε ότι θα κάνεις.

Τι θα πει σου είχα βάλει το μαχαίρι στον λαιμό; Να μην καθόσουνα.

Να κάνω μια μικρή παρένθεση εδώ για να σου δείξω πόσο μικρόμυαλος είσαι.

Για τα capital controls που δεν σου επιτρέπουν να διαθέσεις το κεφάλαιο που έχεις στην διάθεση σου όπως εσύ θέλεις κατηγορείς ακόμα τον καραγκιόζη τον Τσίπρα.

Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την σούπα αλλά ο Τσίπρας δεν ήθελε να επιβληθούν τα capital controls.

Αν το ήθελε θα το έκανε από τον Γενάρη/ Φλεβάρη του 2015, τότε που το πρωτοπαλίκαρο της ευρωπαϊκής μαφίας Μάριο Ντράγκι έπαψε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα περιορίζοντας την τραπεζική ρευστότητα και ενισχύοντας την μαζική φυγή των καταθέσεων.

Τότε ήμασταν λίγοι αυτοί που ζητούσαμε την επιβολή των capital controls ως την αυτονόητη αντίδραση κάποιου που επιθυμεί να προστατέψει τα νώτα του όσο διαπραγματεύεται με τους δανειστές-εκβιαστές του.

Ήταν η πρώτη ισχυρή ένδειξη πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκείνο που έλεγε χρόνια πριν η Μαλβίνα: Δέκα κώλοι που ζητούσαν επίμονα και επιτέλους βρήκαν καρέκλα να καθίσουν. Κλείνει η παρένθεση.

Και εσείς αγαπητοί μου Μενουμευρώπηδες, τους ζητάτε τώρα να παραιτηθούν.

Κάνετε και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια στις δεν ξέρω πότε του Ιούνη.

Θα σας απογοητεύσω όμως πάλι.

Δεν πρόκειται να παραιτηθούν.

Βρήκαν καρέκλα, δεν σηκώνονται εύκολα.

Θα πρέπει να τους ρίξετε. Να τους ανατρέψετε.

Σας τρόμαξα εεε;

Χαλάρωστε, όμως. Θα έρθει κι ο Κούλης.

Μόλις χάσει η Μέρκελ τον ενθουσιασμό της για τον Αλέξις, θα του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια και μετά θα έρθει ο Κούλης.

Έτσι γίνονται οι δουλειές στα προτεκτοράτα.

Τώρα κάτι τελευταίο και λίγο βαρύ.

Κάτσε όμως πρώτα και μετά συνέχισε την ανάγνωση.

Κάτσε που σου λέω!

Ο Κούλης, όταν έρθει, θα σας βγάλει από το ευρώ και δεν θα σας λένε πια Μενουμευρώπηδες.

Τρελάθηκες εεε;

Κοίτα όλοι μιλάνε για το δημόσιο χρέος της χώρας, όμως θα έπρεπε να ξέρεις – και θα το ήξερες αν διάβαζες τον Πιτσιρίκο – πως το ιδιωτικό χρέος είναι το τσουνάμι που θα τα πνίξει όλα.

Το δημόσιο χρέος μονάχα η Ελλάδα μπορεί μονομερώς να το διαγράψει, εκτός κι αν πιστεύεις πως οι Ευρωπαίοι είναι τόσο καλοί άνθρωποι που θα μας το χαρίσουν.

Το ιδιωτικό όμως χρέος μονάχα η Σεισάχθεια και η δραχμή μπορούν να το τιθασεύσουνε.

Εκτός πάλι κι αν νομίζεις πως οι Γερμανοί θα πληρώσουν και τα χρέη του Θανάση στην τράπεζα και στην αγορά, οπότε πάω πάσο.

Η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρη, φέρεται να είχε πει ο Αϊνστάιν.

Κι επειδή εδώ στο blog του Πιτσιρίκου διαβάζω με μεγάλη ευχαρίστηση τα κείμενα του Βασίλη που είναι ψυχίατρος και ζει στην Σκανδιναβία, νομίζω ότι πρέπει κι αυτό να στο μπουμπουνίσω τώρα, έτσι για να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος.

Τα capital controls δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ.

Κι αυτό γιατί όλοι εσείς που έχετε ακόμη λεφτά στις ελληνικές τράπεζες – εμείς τα έχουμε πια αλλού – θα τα σηκώσετε την επομένη μέρα από την άρση τους.

Γιατί, φίλοι μου, όσο και να αυτοαποκαλείστε «Μενουμευρώπηδες» εμπιστοσύνη στην ΕΕ και στην σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δεν έχετε.

Το ξέρουμε, το ξέρετε και το ξέρουνε. Το τελευταίο είναι και το καθοριστικό.

Αφού λοιπόν δεν κατεβαίνουν στους δρόμους εκείνοι που θα έπρεπε να κατέβουν ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, την έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΕ και την χάραξη μιας άλλης πολιτικής για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, βγείτε εσείς στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε και να σας φύγει και η κάψα.

Όχι όμως ψιλοτάκουνα, όχι καυτά σορτσάκια, όχι τα μπράτσα έξω.

Είναι Βαλκάνια εδώ (εκεί) και ο διάολος έχει μακρύ ποδάρι.

Σε κάθε περίπτωση, Venceremos!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, μου αρέσει που κάθεσαι και ασχολείσαι σοβαρά με αυτό το τσίρκο των Μενουμευρώπηδων. Αυτοί είναι πιο γελοίοι και από τους πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά. Γενικά, η γελοιότητα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής Ελλάδας. Πάντως, για να διαδηλώνει αυτό το τσίρκο, πρέπει να κάνει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Ηλία, σκέφτομαι να επιστρέψω Ελλάδα για να πάω στη συγκέντρωση των Μενουμευρώπηδων. Αν διαβάζει κάνας μενουμευρώπης αναγνώστης και μπορεί να μου καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα -είναι και φραγκάτοι αυτοί οι μενουμευρώπηδες εκτός από καθυστερημένοι-, παρακαλώ να επικοινωνήσει. Ευχαριστώ. Να είσαι καλά, Ηλία. Και να γελάς. Για γέλια είναι. Αν δεν ζεις στην Ελλάδα. Βρε Ηλία μου, δεν είναι γαμάτο που αυτοί θέλουν να μείνουν Ευρώπη και μένουν στην Ελλάδα, ενώ εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε Ευρώπη και μένουμε στην Ευρώπη; Οπ, λάθος! Εγώ μένω στην Ευρώπη, εσύ μένεις στην Ελβετία που δεν είναι Ευρώπη. Γύφτουλα!)...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: