31.5.16

Η «Αυγή» βγάζει «οφσάιντ» την κυβέρνηση...

Η «Αυγή» βγάζει «οφσάιντ» την κυβέρνηση για τις offshore υπουργών
...για τις offshore υπουργών...

Με ένα πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Αυγή", που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις offshore των υπουργών.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο...
«Οφσάιντ με τις off shore» επικρίνοντας ευθέως την κυβέρνηση για την περιβόητη ρύθμιση, που δίδει τη δυνατότητα οffshore υπουργών.

«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και "εξωχώριας" οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και "φορολογικά συνεργάσιμους’’» γράφει η Αυγή και επισημαίνει: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

22100458_6

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: