31.5.16

Καταμερισμός προσφύγων σε όλη την Ελλάδα...

Νέους καταυλισμούς με σπιτάκια αντί για σκηνές προανήγγειλε ο Μουζάλας

«Τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας...
θα διαλυθούν τον Σεπτέμβριο. Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων», επισήμανε χθες βράδυ (ΕΡΤ) ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στην επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ενώ τόνισε πως επόμενη προτεραιότητα είναι η μεταφορά των ανθρώπων από το Ελληνικό μόλις δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις.

Οι διαδικασίες ασύλου προχωρούν «σε σχέση με το πού ήμασταν», είπε και πρόσθεσε ότι κάθε μέρα εξετάζονται 50 περιπτώσεις και από τις 6 Ιουνίου συνεργεία θα επισκέπτονται όλες τις δομές για το άσυλο, πρόσθεσε.

Στις μεγάλες καθυστερήσεις στη φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων στάθηκε ο κ. Μουζάλας, λέγοντας πως έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν διαμορφωθεί 800 θέσεις για να τους υποδεχτούν.

«Πρέπει να είμαστε λογικοί στο τι ταχύτητες μπορούμε να αναπτύξουμε», σχολίασε δηλώνοντας ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές με τους ρυθμούς που προχωρούν τα ζητήματα στο προσφυγικό θέμα, προσθέτοντας πως μέχρι πέρσι η Ελλάδα δεν είχε καθόλου δομές και ξαφνικά μέσα σε δυόμισι μήνες έπρεπε να διαχειριστεί 55.000-60.000 πρόσφυγες, όταν έκλεισαν τα σύνορα.

Προαπαιτούμενο για αίσια έκβαση του προσφυγικού αποτελεί η επιτυχία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. «Εμείς κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε, το ίδιο μένει στην Ε.Ε. και την Τουρκία», είπε.

Εκτίμησε πως η παρουσία του ΝΑΤΟ δεν μείωσε τις ροές, αλλά αυτό έγινε λόγω της συμφωνίας.

«Ο δυτικός κόσμος πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική απέναντι στη μετανάστευση», γιατί η μετανάστευση θα συνεχιστεί για χρόνια εξαιτίας των πολέμων, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής, είπε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: