31.5.16

Με προσφυγή κατά της απεργίας στα λιμάνια προειδοποιούν οι έμποροι...

 
Με ένδικα μέσα προειδοποιούν οι μικρομεσαίοι έμποροι αν δεν βρεθεί άμεση λύση, που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της αγοράς, με αφορμή τις...
κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

«Οι μικρομεσαίοι έμποροι, μετά τους οδικούς και σιδηροδρομικούς αποκλεισμούς, είναι βέβαιο ότι δεν αντέχουν και θαλάσσιους αποκλεισμούς» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδης.

Σχολιάζει πως η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά και την αυξημένη κίνηση στον κλάδο της κρουαζιέρας, που γεννούν μεγάλες προσδοκίες για οικονομική τόνωση, αλλά και με τη διοργάνωση της μεγαλύτερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδωνίων 2016», «κρίνεται μάλλον λανθασμένη».

Κατά την άποψη του προέδρου της ΕΣΕΕ, στη σημερινή οικονομική συγκυρία τα ζητούμενα είναι τρία: α) Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και της εργασιακής ειρήνης, β) η επιτάχυνση της μεταβατικής περιόδου των διαρθρωτικών αλλαγών και γ) η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την προσέλκυση επενδύσεων.

«Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών, αλλά και κατανόηση στην αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζόμενων της χώρας, κρίνεται απαραίτητη η λύση της απεργίας και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών για την εξεύρεση μίας έντιμης λύσης» υπογραμμίζει ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: