31.5.16

Κακλαμάνης: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων μας...


Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων καθώς η Ελλάδα έχε ανάγκη από κόμματα που θα λειτουργούν δημοκρατικά και όχι υπό την «ενός ανδρός αρχή» και πολιτικό κόσμο που θα εμπιστευθεί ο λαός, ζητεί ο...
πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Αναφέρει ότι «ορθώς έστω και εξαναγκασθείσα» η κυβέρνηση υπόσχεται να καταργήσει τη σκανδαλώδη διάταξη για τις offshore.

Σημειώνει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου «δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς μπροστά στο μείζον πρόβλημα της χώρας: Η πατρίδα μας βρίσκεται από εξαετίας και πλέον σε ακήρυκτο πόλεμο, πολλών και εναλλασσόμενων μετώπων».

«Η φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης, έχει οδηγήσει σε πάνδημη αποστροφή προς τον πολιτικό κόσμο» παρατηρεί και προσθέτει ότι όσο άδικη είναι η γενίκευση, τόσο περισσότερο επιβάλλεται, επιτέλους, η εξατομίκευση του ελέγχου όλων μας και η κύρωση σε βάρος οποιουδήποτε ενόχου.

Υπενθυμίζει τον νόμο 4065/12 που προέβλεψε τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 έως το 2012, της περιουσιακής κατάστασης όλων των εν ζωή τότε, πρώην και νυν πρωθυπουργών, υπουργών και αρχηγών κομμάτων.

«Η αρμόδια επιτροπή ενισχυμένη με τρεις ανώτατους δικαστές, τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και, ήδη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και έναν καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, περιορίστηκε δυστυχώς στην αντιπαραβολή των καταγραφών σε κάθε δήλωση «πόθεν έσχες» προς τα συνυποβαλλόμενα αντίστοιχα παραστατικά…» υπογραμμίζει.

Ωστόσο, αναφέρει ότι η υποχρέωση της επιτροπής να «ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς» καθενός ελεγχόμενου – μεταξύ των οποίων και οι δύο εκπρόσωποι στην επιτροπή, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ως πρώην υφυπουργοί- με απόφαση των περισσότερων μελών (και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ), δεν τηρήθηκε.

Μάλιστα, «η αρεοπαγίτης–μέλος της Επιτροπής, που ζητούσε επιμόνως ν’ ανοίξουν οι λογαριασμοί, παραμένει στάσιμη στην πρώτη θέση των αεροπαγιτών, αφού δεν προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ούτε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (Υπουργός κ. Αθανασίου), ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Υπουργοί κ.κ. Παρασκευόπουλος- Παπαγγελόπουλος). Ιδού γιατί η Δικαιοσύν ταλανίζεται σήμερα, κομμένη στα δύο…»

Παρά τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Δρίτσα, ότι θα επανατεθεί σε ισχύ από 1/1/2015, ο νόμος 4065/12 παραμένει ανενεργός, σημειώνει

Ζητεί τέλος «να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι». Να τεθεί σε ισχύ ο ν. 4065/12. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων μας. Η χώρα έχει ανάγκη από κόμματα που θα λειτουργούν δημοκρατικά και όχι υπό την «ενός ανδρός αρχή» και πολιτικό κόσμο που θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: