31.5.16

Με επιδόματα ζουν 1,54 εκατ. παιδιά στη Γερμανία...

Παιδιά

Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των παιδιών, που ζουν από την πρόνοια στη Γερμανία, αφού ένα στα επτά, κάτω των 15 ετών, δηλαδή περίπου το 14%, περιμένει...
το βοήθημα, που λαμβάνουν οι γονείς του.

Συνολικά 1,54 εκατομμύρια παιδιά ζούσαν πέρυσι από το κατώτατο επίδομα, 30.000 περισσότερα από ό,τι το 2014, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, που ζήτησε η αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Die Linke, Ζαμπίνε Τσίμερμαν, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται αύριο, 1η Ιουνίου.

Στα ομόσπονδα κρατίδια Βερολίνο και Βρέμη το ένα τρίτο των παιδιών (31,5%) ζει από την πρόνοια, ενώ στο κρατίδιο Σαξονίας-Άνχαλτ και Αμβούργου τα ποσοστά είναι χαμηλότερα με 21,8% και 20,4% αντίστοιχα.

Το μικρότερο ποσοστό παιδιών που εξαρτώνται από το βοήθημα κοινωνικής πρόνοιας καταγράφεται στη Βαυαρία, όπου κυμαίνεται στο 6,5%.

Ωστόσο, διαφορές παρατηρούνται μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, αφού στην πρώτη το ποσοστό ξεπερνά το 20%, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται στο 13%.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο κρατίδιο της Βρέμης κατά 2,1% και η μεγαλύτερη μείωση στα κρατίδια Βρανδεμβούργο και Σαξονία κατά 0,7%.

Η Ζαμπίνε Τσίμερμαν κατηγόρησε την συγκυβέρνηση συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών ότι κάνει ελάχιστα για να αντιμετωπίσει χρονίζοντα προβλήματα.

Ταυτόχρονα η Γερμανίδα βουλευτής τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης των επιδομάτων για τα παιδιά και δήλωσε:

Ας σημειωθεί ότι αυτό που ονομάζουμε παιδική φτώχεια είναι στην ουσία η φτώχεια των γονιών που έχει επιπτώσεις στα παιδιά. Στον μεγάλο αριθμό των γονέων που λαμβάνουν βοήθημα κοινωνικής πρόνοιας αντικατοπτρίζονται τα προβλήματα της αγοράς εργασίας, με τον περιορισμένο αριθμό θέσεων εργασίας και τους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς.

Με πληροφορίες Deutsche Welle

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: