31.5.16

H “Mega μάχη” των 3.000.000 ευρώ!...


Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης δόθηκε η τελευταία έγκριση. Οι παλαιοί μέτοχοι του Mega συμφώνησαν να διαθέσουν ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ έναντι της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου...
να μην κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός και κατά συνέπεια να αποδεσμευτεί μέρος των εταιρικών λογαριασμών. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ και προορίζεται για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται αποδοχές δύο μηνών, αποζημιώσεων και των λοιπών υποχρεώσεων σε διάφορους προμηθευτές.

Η συνολική οφειλή του Mega προς τις τράπεζες ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ και στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετείται εδώ και έναν χρόνο. Την κατέστησαν απαιτητή στο σύνολό της, αλλά τώρα ικανοποιούνται συμβιβαζόμενες με το 3% της οφειλής, εν όψει της προσδοκίας της ΑΜΚ, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναδιαρθρώσουν το δάνειο με μικρότερες δόσεις. Η στάση ανοχής των τραπεζών προς τη συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, διότι στην πραγματικότητα δόθηκε μάχη για να μην «κοκκινίσουν» τα δύο δάνεια και να μην υπάρξει το φαινόμενο του ντόμινο σε ΔΟΛ και Πήγασο.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία του Mega, θα πρέπει εκτός από την επιστολή που εστάλη στις τράπεζες να μπουν και τα χρήματα στον λογαριασμό. Το ποσό θα καταβληθεί από τους τρεις μετόχους (ΔΟΛ, Πήγασος και Όμιλος Βαρδινογιάννη) και από τρίτους ενδιαφερόμενους. Σε αυτό το σκέλος, η πλευρά του Δημήτρη Μάρη, που έχει δημοσίως εκδηλώσει την πρόθεσή της να μπει στο σχήμα, διευκρινίζει πως δεν συμμετέχει. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος εκτιμάται πως αν χρειαστεί θα συμβάλει. Το επόμενο βήμα είναι να δεσμευτούν ενώπιον των τραπεζών οι μέτοχοι για τα ποσά που θα βάλουν στην ΑΜΚ. Στο τελευταίο ΔΣ του Mega, την περασμένη Τρίτη, ο Σταύρος Ψυχάρης είχε πει πως θα δώσει 5 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δήλωνε πως δεν θα πάρει μέρος στην αύξηση. Ο Φώτης Μπόμπολας είπε πως θα καταβάλει 7,5 εκατ. ευρώ, υπονοώντας πως τα 5 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον συνέταιρό του Δημήτρη Μάρη. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος διαμήνυσε πως θα διέθετε 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων έχει επικοινωνία με δύο fund του εξωτερικού προκειμένου να συνδράμουν στο εγχείρημα, εφόσον ξεκαθαρίσει η κατάσταση, υπό την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί το business plan που έχει καταθέσει. Τέλος υπάρχει ανησυχία για το αν ο Σταύρος Ψυχάρης θα πληρώσει τα 5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: