6.5.16

Τα πραγματικά μέτωπα...

Oι δημοσκοπήσεις έχουν ήδη δημιουργήσει ένα πλαίσιο απαγορευτικό για κυβερνητική διεύρυνση. Επομένως οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις. Πόσο...
εύκολο είναι όμως να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές;

1 Είναι αδύνατον με την αξιολόγηση ανοιχτή. Αν η χώρα μπει σε περιπέτεια υψηλού ρίσκου, το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

2 Δεν υπάρχει λόγος εκλογών, αφού η συμφωνία θα έχει κλείσει. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς του λόγω των μέτρων ύψους 9 δισ., αφετέρου θα αρχίσει η προσπάθεια δημιουργίας θετικών ειδήσεων τόσο στο ζήτημα του χρέους όσο και στην ποσοτική χαλάρωση, το πακέτο Γιούνκερ κ.λπ.

3 Σε κάθε περίπτωση θα έχει κλείσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών εκκρεμοτήτων και πλέον τα κυβερνητικά στοιχήματα θα μετατεθούν σε θέματα καθημερινότητας, διαπλοκής και στις προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Αν μάλιστα λειτουργήσει καλύτερα η ευρωτουρκική συμφωνία για τον περιορισμό της εισόδου μεταναστών και προσφύγων και συνεχιστεί η σχεδόν μηδενική ροή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, τότε ένα μεγάλο μέρος τής πολύ κακής εικόνας των τελευταίων μηνών θα βγει από τα πρωτοσέλιδα και τις πρώτες ειδήσεις των καναλιών.

Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο μπορεί να επενδύσει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της ίδιας. Οι προχθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη και ένας γερός ανασχηματισμός προφανώς αποτελούν ένα πολιτικό έδαφος πολύ πιο σταθερό από την κινούμενη άμμο μιας εκλογικής αναμέτρησης...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: