30.5.16

«Μετεξεταστέα» η αξιολόγηση...


Σε θρίλερ μετατρέπεται ξανά η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, αφού μια εβδομάδα μετά την συμφωνία για δόση και χρέος, η Κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές της, διεκδικώντας...
την ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα ανοιχτά θέματα που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από τους τεχνοκράτες της Ευρωζώνης δεν έκλεισαν ούτε και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο κορυφής, που έγινε μεταξύ των υπουργών του οικονομικού επιτελείου.

Μετά από τρείς ώρες διαπραγμάτευσης σε υψηλούς τόνους, άφησαν ανοιχτά τα πιο σοβαρά από τα θέματα για τα οποία η Αθήνα έμεινε καθώς φαίνεται «μετεξεταστέα» στο πακέτο της αξιολόγησης.

Στο πακέτο του ασφαλιστικού, το θέμα με την μη ανάκτηση των ποσών από τις αναδρομικές περικοπές του ΕΚΑΣ στους 100.000 δικαιούχους που χάνουν το επίδομα λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων, αποδεικνύεται μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι αναμενόταν.

Οι δανειστές θέλουν να έχουν αναλυτικά την κλίμακα του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους για τους οποίους περικόπτεται και αντίστοιχα.

Θέλουν επίσης να μάθουν τα ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη του κενού των 80 εκατ. ευρώ που δημιουργεί η συγκεκριμένη παρέμβαση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: