25.5.16

Ενοχα ονόματα...

Γενναίες σπονδές στο μπιλιάρδο πρέπει να απέδωσε στα νιάτα του ο Γιώργος Κυρίτσης και δη στις τρίσπονδες. 

Εταξε πως θα...
εκκενώσει την Ειδομένη και πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι πρόσφυγες αναχώρησαν εκόντες άκοντες προς τα τρία σημεία του ορίζοντα που δεν επιθυμούν, αφού είδαν κι απόειδαν ότι είναι αδύνατον να ταξιδέψουν στον περιπόθητο Βορρά. Ο ίδιος εγκατέλειψε πρώτος τον λασπότοπο, καταφεύγοντας στην κινούμενη άμμο του Κοινοβουλίου, εξαιτίας μιας... παρασπονδίας, κατά πώς χαρακτήρισε την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου. Και ασφαλώς τα 'κανε πάνω του τρίτη φορά. Θυμάστε! Η πρώτη ήταν από το τρακ, μόλις πρωτομπήκε νήπιο στο σχολικό. Η δεύτερη, όταν χρίστηκε, πάλι από καραμπόλα, εκπρόσωπος του λαού τον Ιούλιο και υποχρεώθηκε να ψηφίσει Μνημόνιο με το καλημέρα.

Και τώρα από απερίγραπτη χαρά, επειδή του δίνεται η ευκαιρία να το υπηρετήσει από πιο υπεύθυνο πόστο. Πάντως η ιδιότητα του βουλευτή, και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσδίδει αίγλη στους κατόχους της. Δεν είναι επίζηλη όπως άλλοτε, που οι συνεπώνυμοι των εθνοσωτήρων καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια ότι ανήκουν τάχα μου στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των εκλεκτών του πόπολου. Σήμερα σπεύδουν να τους αποκηρύξουν ακόμα και κατάπρωτα ξαδέλφια, για να μην πω αδελφοί, γυναίκες και τέκνα. Δεν πρόλαβε καλά καλά να ορκιστεί στη Βουλή ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό και πέφτουν βροχή οι ανακοινώσεις συνονόματων πως ουδόλως σχετίζονται μαζί του.

Εκανε την αρχή ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης. «Μια διευκρίνηση: Με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κυρίτση –που από σήμερα καταλαμβάνει την έδρα της κ. Κατριβάνου– δεν έχω καμιά απολύτως σχέση, ούτε συγγενική, ούτε φιλική, ούτε καν γνωριμίας. Απλή συνωνυμία» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Τη σκυτάλη πήρε το στεφάνι του, η διακεκριμένη συνάδελφος Ελενα Ακρίτα, ήτις διόρθωσε ανακριβείς πληροφορίες του διαδικτύου με τη φράση: «Κύριε γκούγκλη μου, με όλο το σεβασμό δεν είμαι παντρεμένη με τον... κάτωθι Γιώργο Κυρίτση. Εχετε μια λάθος φωτό με ένα λάθος βιογραφικό και μια λάθος σύζυγο». Ανάλογες δηλώσεις των υπόλοιπων Κυρίτσηδων αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Λέγεται ότι στις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες σχηματίζουν ουρές συνεπίθετοι υπουργών για να απαλλαγούν μια ώρα αρχύτερα από τα κακόηχα και δύσοσμα πλέον επώνυμά τους. Τόσο κύρος και ακτινοβολία απέμεινε στα καϊνάρια της Κουμουνδούρου. Ενας Τσίπ(ου)ρας ζήτησε να γραφτεί Τσικουδιάς, Καντηλανάφτης ένας Παππάς και Κουτσοθανάσαινα μια Γεροβασίλη. Ενας Ξανθός υπέβαλε αίτημα να μετονομαστεί Σενεγαλέζος για να μην αναγνωρίζεται με τίποτα και κάποιος Παύλος Πολλάκις να γίνει Πέτρος Λιγοστάκος εν ανάγκη. Η ευάριθμος φαμίλια των Τσάκα-λόττων απαίτησε το αγγλοπρεπές Τσακ-τζόκερ και οι Επάνω Τουρλέτηδες το μετριοπαθέστερο Κάτω Τουρλέτης. Πόντιος Νίκος Οφείλεις αξίωσε να αποκαλείται εφεξής Κωστίκας Εδώκαμεν, ενώ Κρητικός αμετανόητος συριζαίος, πρώην πρασινοφρουρός, ονόματι Γιώργος Σταθ(μ)άκης καταχωρίζεται εντελώς βλακωδώς ως Γιάννης Σταθ(μ)άκης...

Δημήτρης Νανούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: