22.5.16

Συνεχίζεται το θρίλερ...

...γύρω από την μοιραία πτήση.
ΦΩΤΟ...
Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66 άνθρωποι, αναμένεται να «φωτίσει»...
τα αίτια της τραγωδίας. 

Χθες, διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το μαύρο κουτί είναι στα χέρια των αρχών, πληροφορία που ωστόσο διαψεύστηκε από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου. 

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα συντρίμμια του Airbus της EgyptAir. Στις εικόνες - που δημοσίευσε ο αιγυπτιακός στρατός - διακρίνονται κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, καθώς και ένας υπνόσακος ενός μωρού. 

Στο μικροσκόπιο τα μέτρα ασφαλείας για το Airbus της EgyptAir







Ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσαν ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο. Πάντως προς το παρόν κανείς δεν είναι σε θέση να δηλώσει με ακρίβεια ποια ήταν τα αίτια της πτώσης και ένα «πέπλο μυστηρίου» εξακολουθεί να καλύπτει τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να αναγνωριστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο αεροσκάφος με τη βοήθεια κυρίως των βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, καθώς και να εντοπιστούν ενδεχομένως εργαζόμενοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. 



Σύμφωνα πάντως με μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «κανένα κενό ή ύποπτο πρόσωπο» δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν.

Αιγύπτιοι ερευνητές: Είναι νωρίς για συμπεράσματα 

Οι Αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη συντριβή του αεροπλάνου στη Μεσόγειο δήλωσαν ότι αναλύουν τα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος, ωστόσο επίσης τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες και άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: