27.5.16

Περίπου 20.000 «πειραγμένα» VW στην Ελλάδα...

Volkswagen

Στον απόηχο του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων από τηVolkswagen, συνεχίζεται η έρευνα για τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα της εταιρείας...
που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Για το θέμα ρωτήθηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο.

Ο κ. Σταθάκης απάντησε γραπτώς ότι στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό έφτασαν τα 19.464. Πρόκειται για 2.026 Audi, 2.588 Seat, 6.767 Scoda, 6.566 επιβατικά και 1.517 επαγγελματικά VW.

Ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομίας ότι «τα αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό είναι τεχνικά ασφαλή», ότι «όλα τα τεχνικά μέτρα αποκατάστασης θα ληφθούν με δαπάνες της VW» και ότι στους καταναλωτές θα δοθούν αυτοκίνητα αντικατάστασης για όσο διάστημα απαιτηθεί για να γίνει η επισκευή τους.

Παρά το σκάνδαλο και την ανάσυρση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να ανακοινώσει ισχυρή ανάπτυξη στις λειτουργικές της δραστηριότητες φέτος.

Οι περικοπές κόστους βρίσκονται σε «πλήρη εξέλιξη» στις μεμονωμένες μονάδες και το σύνολο του ομίλου, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ,στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Volkswagen για την κερδοφορία της.

Πέρυσι, η VW κατέγραψε λειτουργικές ζημιές 4,1 δισ. ευρώ, τις υψηλότερες στην ιστορία της, και μείωσε το μέρισμά της προκειμένου να καλύψει το κόστος για το σκάνδαλο.

«Γνωρίζουμε ότι το 2016 θα είναι ένας ακόμα πολύ απαιτητικός χρόνος για τον όμιλο VW», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η εταιρία σημειώνει σταδιακά πρόοδο σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του σκανδάλου.

Οι προσπάθειες να βελτιωθούν οι δομές και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα σε όλον τον όμιλο θα είναι σε πλήρη εφαρμογή έως τις αρχές του 2017 και καταγράφεται «καλή πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της εταιρίας με τους στόχους και τις προτεραιότητες έως το 2025, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Μίλερ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: