16.10.12

Στραγάλια...


ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ έμποροι υποστήριζαν ότι «καλύτερα να τους χρωστάς, παρά να σου χρωστάνε». Στην περίπτωσή μας, ως χώρας, ισχύει ακριβώς το... αντίθετο, και δεν πρόκειται για...

ανέκδοτο. Και μπορεί ακριβώς να μη μας «χρωστάνε» με την έννοια του χρέους, αλλά έχουμε «λαμβάνειν» καθυστερούμενα, τα οποία έχουμε απόλυτη ανάγκη, και δυστυχώς μας τα κατακρατούν με αποτέλεσμα να σφίγγει όλο και περισσότερο η θηλιά στον λαιμό της χώρας.

ΟΠΩΣ μου εξήγησε χθες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πολύ κορυφαίο μιλάμε, με αφορμή το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κακώς πιστεύουμε ότι τα χρήματα που έχουμε λαμβάνειν είναι 31,5 δισ.
- Και πόσα είναι ρώτησα.
- Συνολικά, έως το τέλος του έτους, 43,7 δισ. ευρώ!

ΛΙΓΑ δεν τα λες...

ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ πάντως από τα πολλά δισ. τα οποία ακούστηκαν στα αυτιά μου ως... στραγάλια που κυλούν στο πάτωμα, ζήτησα διευκρινίσεις.
- Προσέξτε: 31,5 δισ. είναι η μεγάλη δόση του δεύτερου δανείου. Ωστόσο εκκρεμούν από το πρώτο δάνειο μία δόση του Σεπτεμβρίου που δεν μας έχει καταβληθεί, και που είναι 5 δισ., και μία δόση του Δεκεμβρίου που ελπίζουμε ότι θα πάρουμε και που είναι 7,2 δισ. ευρώ.

ΕΙΝΑΙ πολλά τα λεφτά... Πολ (Τόμσεν).


Γιώργος Παπαχρήστος, Στίγμα (ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: