30.10.12

Αυτά είναι τα κλεμμένα έγγραφα του Οικονομικών...

– Τιμολόγιο 2 εκατ. γιεν από ιαπωνική εταιρεία...
Τα πρώτα από τα έγγραφα που έκλεψε από το υπουργείο Οικονομικών το κύκλωμα που λειτουργούσε στο εσωτερικό του φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το iefimerida.gr
Πρόκειται για σκαναρισμένα έγγραφα και...
φαξ (σε μορφή εικόνας TIF) με αλληλογραφία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από και προς άλλους οργανισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού και τράπεζες, αλλά και δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από το υπουργείο Εξωτερικών με πολλαπλούς αποδέκτες.

Τα έγγραφα υποτίθεται πως έκλεψαν οι χακτιβιστές Αnonymous παραβιάζοντας τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για δράση εσωτερικού κυκλώματος που επί μήνες υπεξαιρούσε έγγραφα και τα διοχέτευε σε αγνώστους.

Το iefimerida.gr έχει στην κατοχή τα 187 έγγραφα που εκλάπησαν από το υπουργείο, και τα δύο απόρρητα τηλεγραφήματα, αλλά δεν τα δημοσιεύει στο σύνολό τους.

Δείτε παρακάτω το πρώτο έγγραφο, το οποίο είναι το τιμολόγιο του ιαπωνικού οίκου αξιολόγησης R&I, ύψους 2 εκατ. γιεν ως αμοιβή της για την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας, την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2013.

Το έγγραφο προέρχεται από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, απευθύνεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και σε αυτό επισυνάπτεται το invoice (τιμολόγιο) της ιαπωνικής εταιρείας, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: