30.10.12

Όταν έκλαψε ο Τράγκας...

Τα ΝΕΑ συνεχίζουν την "περιποίηση" με κείμενο της Καρολίνας Παπακώστα
Ποιος παγίδεψε (και πίκρανε) τον Γιώργο Τράγκα
Η εκπομπή άνοιξε με το καθιερωμένο υποβλητικό μουσικό «χαλί». Εκείνο που συντονίζεται με τη βραχνή οργή του κήρυκα. Κι αίφνης, μετά τις καλημέρες, έπεσε βαριά η απειλή: «Σήμερα ίσως είναι η τελευταία μου εκπομπή από το ραδιόφωνο του Real». Παύση. Ρέκβιεμ. Βραχνή κραυγή: «Υπάρχουν...
όρια σε όλα». Παύση. Επίθεση: «Το λέω αυτό γιατί διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" που λέει ότι ο Τράγκας πετσοκόβει και χοντροράβει Ελληνες και λερώνει με το αίμα τους τη φόρμα του».

ΙΕΡΑ ΟΡΓΗ. Ο Γιώργος Τράγκας είχε θυμώσει πολύ. Οχι περισσότερο απ' ό,τι συνήθως - αφού οργισμένο τον συναντούν κάθε πρωί στα ερτζιανά οι πιστοί του. Χθες, όμως, δεν έπασχε για τη μοίρα του έθνους. Είχε θιγεί προσωπικά. Αυτός που είναι σαράντα πέντε (ή, όπως είπε μετά, σαράντα οκτώ ή, όπως διόρθωσε αργότερα, πενήντα) χρόνια «μεγαλοπαραγωγός, μεγαλοδημοσιογράφος και επιχειρηματίας».
Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος όμως είχε φροντίσει να διαψεύσει ότι διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία προτού καν το «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη βγει στα περίπτερα. Ισχυρίζεται ότι έκλεισε τον εν λόγω τραπεζικό λογαριασμό από το 2001. «Στη δεκαετία του '90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης-αποταμιευτής στην τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια(!), εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας», έγραψε την Παρασκευή στο προφίλ του στο facebook. Το επανέλαβε και σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές.
Ομως τίποτε δεν πλήγωσε τον 63χρονο περφόμερ της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης - που ασκεί το λειτούργημα από τα 13, τα 15 ή τα 18 του - περισσότερο από τη χθεσινή «Αγιογραφία» του Δημήτρη Μητρόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Στην πραγματικότητα, η χώρα που είχε αφήσει πίσω του ο Τράγκας για να κάνει Χριστούγεννα στο ραφινάτο Παρίσι ήταν ό,τι πρέπει για αυτούς που έκαναν καριέρα στη δημόσια ζωή καταγγέλλοντας με τον πιο άγαρμπο τρόπο τους άλλους, χωρίς ποτέ κανείς να καταγγέλλει τους ίδιους. Η Ελλάδα του Τράγκα - και των ομοίων του - είναι μια διαρκής Ρουάντα χωρίς αίμα. Μπορείς να πετσοκόβεις και να χοντροράβεις χωρίς να λερώνεσαι - αν και ίσως γι' αυτό η φόρμα "après ski" να ήταν κόκκινη ώστε να μη φαίνονται οι λεκέδες».
Αυτή ιδίως η αιματηρή μεταφορά κόστισε πολύ στον - αυτοαποκαλούμενο - «μεγαλοδημοσιογράφο». Με τις προτάσεις του να τσακίζονται στην άκρη από έναν λυγμό, με το δίκιο να τον πνίγει απευθύνθηκε - όπως πάντα - στο συναίσθημα των ακροατών του. Δεν κλαίει μόνο για την προσβολή που του έγινε. Κλαίει για την πατρίδα. «Η χώρα», λέει, «είναι υπό κατοχή. Εγώ ενοχλώ περισσότερο από όλους και το ξέρω. Ενοχλώ όλο τον εσμό των μνημονιακών μηχανισμών».
Η λίστα Λαγκάρντ, θα πληροφορήσει τους ακροατές του, δημοσιεύθηκε για να σπιλώσει ένα και μόνο όνομα. Το δικό του. «Αφοδεύουν επάνω μου άπαντες, λες και αυτή η λίστα βγήκε για ένα και μόνο όνομα» θα πει, ενώ θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο: «Η λίστα δόθηκε στον αέρα για μένα. Η λίστα εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν να ροκανίσουν εμένα».
Δεν ήταν όμως μόνο η κόκκινη φόρμα που τον πλήγωσε. Είναι και η Πόπη Διαμαντάκου, η οποία επίσης στο χθεσινό φύλλο των «ΝΕΩΝ» σχολίαζε την τηλεοπτική πλην θεατρικότατη αφήγηση των γεγονότων που τον ενέπλεξαν στη λίστα σε εκπομπή της ΝΕΤ. «Απαγορεύεται εγώ να βγαίνω στη δημόσια τηλεόραση;» θα αναφωνήσει. Και θα κυλήσει ξανά στην κόπρο: «Αφοδεύουν όλοι εναντίον μου, είναι οι πολιτικές μου θέσεις, είναι η κοινωνική μου τάξη δεν πειράζει»...

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Βρίσκεται στο στόχαστρο για τον αντιμνημονιακό του αγώνα. Για τη γενναιότητα που έχει επιδείξει απέναντι στους «κατακτητές και στους συνεργάτες τους». Οπως τότε που - για να διαφημίσει το περιοδικό του - ντύθηκε τσολιάς. Και σήκωνε υπερηφάνως τη φουστανέλα του ενώπιον μιας οθόνης όπου εμφανιζόταν η Καγκελάριος.
Για τέτοια σπουδαία ανδραγαθήματα διώκεται τώρα. Για τα εθνεγερτικά του κηρύγματα συνωμοτούν εναντίον του όλοι. Σ' ένα σπαραξικάρδιο φινάλε, θα το φωνάξει από τα βάθη της αδούλωτης ψυχής του: «Δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχει λίστα Τράγκας. Ο Τράγκας είναι το πρόβλημα».
Κλάψτε, Ελληνες, για την Εβίτα σας.
 Κλάψτε για τον Τράγκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: