30.10.12

Γ. Παπανδρέου: Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ...

Στις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Βερολίνο, υπό τον τίτλο «Συμβούλιο για το Μέλλον της Ευρώπης». Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα υλοποιεί τις...
αποφάσεις της, ενώ υπερασπίστηκε, την πρότασή του για δημοψήφισμα. Ό πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Η Ευρωζώνη δεν διέθετε τα εργαλεία ώστε να δημιουργήσει εμπιστοσύνη, κατ' αρχήν στους πολίτες και ακολούθως στις αγορές», αναφερόμενος στο έλλειμμα αξιοπιστίας, που τόνισε πως αφορούσε ολόκληρη την Ευρωζώνη και όχι μόνο την Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής σε παγκόσμια κλίμακα και στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω προγραμμάτων τύπου «Erasmus».
Σε δηλώσεις του ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, για την πρόταση του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος στην συμπεριφορά της Ευρώπης στις Κάννες» και «πολύ σημαντικές» τις προσπάθειες της Ελλάδας.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: