31.10.12

Πήραν πίσω την τροπολογία για τους εφοριακούς...

Οι επικεφαλής των εφορίων, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να μετακινηθούν
Πίσω έκανε τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της τροπολογίας που είχε καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή και είχαν αντιδράσει έντονα οι εφοριακοί υπάλληλοι.

Χθες, ο...
υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε τελικά την τροπολογία μετά και την αντίδραση που εκδήλωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η εν λόγω τροπολογία προέβλεπε την παύση των καθηκόντων όλων των Διευθυντών των Εφοριών, των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ και των λοιπών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Ετσι, μετά και την απόσυρση της τροπολογίας, οι επικεφαλής των εφορίων, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν πρόκειται να μετακινηθούν και θα παραμείνουν στην θέση τους μέχρι τη λήξει της θητεία τους, οπότε και θα αξιολογηθούν με βάση του ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που τους τέθηκαν.

Σε περίπτωση αντικατάστασης οι νέοι προϊστάμενοι θα τοποθετούνται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σε ό,τι αφορά τους εφόρους των μεγάλων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, έχουν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας και πλέον θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Εξάλλου, με άλλες προσθήκες – αναδιατυπώσεις που προώθησε ο υπουργός:
- Οι ελεγκτές εφοριακοί θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο στη βάση του αριθμού και του είδους των ελέγχων καθώς και επιτευχθέντων εσόδων. Αμέσως μετά την επιλογή των ελεγκτών θα συνάπτεται συμβόλαιο αποδοτικότητας στο οποίο θα εξειδικεύονται οι ελεγκτικοί στόχοι.

- Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιλογή 2.335 φορο-ελεγκτών. Οι ελεγκτές θα επιλεγούν χωρίς τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων ενώ χωρίς συνέντευξη θα γίνει η επιλογή των ελεγκτών με διετή τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: