31.10.12

Η «μαύρη Βίβλος» των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...

Σε δεκαπέντε τουλάχιστον περιπτώσεις που κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές, χρυσαυγίτες βουλευτές πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια, συμπλοκές, ακόμα και ξυλοδαρμούς μεταναστών. Στη Βουλή ο ... κατάλογος με πρωτοβουλία Δένδια.
Το χρονικό των ανά την Ελλάδα περιστατικών βίας με «πρωταγωνιστές» βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη.

Ο υπουργός τονίζει ότι η βουλευτική ασυλία μπορεί να λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας» για τους παραβάτες βουλευτές, ωστόσο επικαλείται πρόσφατη εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία «για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις βουλευτή επιτρέπεται η διενέργεια ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση του εγκλήματος, αλλά και η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή».

Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής περιστατικά στα οποία ενεπλάκησαν χρυσαυγίτες βουλευτές:

Βέροια, 9 Ιουνίου 2012: Μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανές επιτέθηκαν σε κατάστημα, χτυπώντας τον ιδιοκτήτη και πελάτες. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Πετρίνα Λακωνίας, 17 Ιουνίου 2012: Στο 62ο εκλογικό τμήμα μετά το κλείσιμο της κάλπης υπήρξε βιαιοπραγία κατά της δικαστικής αντιπροσώπου. Συνελήφθη ένα άτομο για διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Κόρινθος: Τρία περιστατικά εναντίον του δημάρχου Κορίνθου που περιλαμβάνουν απειλή, εξύβριση, φθορά και κακόβουλη βλασφημία, με φερόμενους ως δράστες βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Τα επεισοδια με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες στη Ραφήνα φιγουράρουν στη λίστα Δένδια
Τα επεισοδια με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες στη Ραφήνα φιγουράρουν στη λίστα Δένδια
28 Ιουνίου 2012 και 26 Ιουλίου: Περιστατικά εξύβρισης και απειλής, χωρίς να υποβληθούν εγκλήσεις, σε Κόρινθο και Δερβενάκια Κορινθίας αντίστοιχα.
28 Ιουλίου 2012: Επεισόδιο στα Εξαμίλια Κορινθίας, στο οποίο ο βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας. Υποβλήθηκε έγκληση.
Σκύρος: Ο δήμαρχος Σκύρου υπέβαλε καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για απειλές που δέχθηκε από τον βουλευτή Ευβοίας.
Τα επεισοδια στο Μεσολόγγι
Τα επεισοδια στο Μεσολόγγι
Ραφήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012: Δικογραφία σε βάρος δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ενός ακόμη ατόμου για αντιποίηση Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τα γνωστά γεγονότα στη λαϊκή αγορά της πόλης.
Μεσολόγγι, 8 Σεπτεμβρίου 2012: Φθορές σε ξένη ιδιοκτησία και αντιποίηση Αρχής κατά συναυτουργία από βουλευτή και εννέα μέλη της Χρυσής Αυγής, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Πρόκειται για τη γνωστή επίθεση στους πάγκους μικροπωλητών.
Καλαμάτα, 8 Σεπτεμβρίου 2012: Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο αναφέρουν ότι μέλη της Χρυσής Αυγής απομάκρυναν αλλοδαπούς από τα φανάρια κεντρικών οδικών αρτηριών. Παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Βόλος, 29 Σεπτεμβρίου 2012: Συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της με αντιεξουσιαστές. Προσήχθησαν τέσσερα και επτά άτομα αντίστοιχα, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής τους απείλησε με όπλο που έφερε.
Ανάβυσσος, 30 Σεπτεμβρίου 2012: Δύο αλλοδαποί κατήγγειλαν στο ΑΤ της περιοχής ότι περνώντας μπροστά από την τοπική οργάνωση του κόμματος παρενοχλήθηκαν από μέλη του. Εγιναν συστάσεις στην υπεύθυνη της τοπικής οργάνωσης.
Σέρρες, 3 Οκτωβρίου 2012: Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε πολίτη. Σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Λαύριο, 5 Οκτωβρίου 2012: Στην περιοχή της Νεάπολης φορτηγό στάθμευσε σε πλυντήριο/λιπαντήριο αυτοκινήτων και αποβίβασε 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κουκούλες που επιτέθηκαν με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα σε παρευρισκόμενους, υπαλλήλους και πελάτες, τραυματίζοντάς τους και προκαλώντας φθορές στο κατάστημα.
Ρίο Πάτρας, 5 Οκτωβρίου 2012: Στο Facebook καταγράφηκαν απειλές, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά συνδικαλιστή των εργαζόμενων στο καζίνο της περιοχής.
Βόλος, 6 Οκτωβρίου 2012: Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής από όλη τη Θεσσαλία, συνεπλάκη βουλευτής με μέλος του κόμματος, χωρίς κανείς να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: