31.10.12

Αγοράζεις κρατικό χρέος, κερδίζεις υπηκοότητα...

Νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι επενδυτές που θα αγοράζουν κρατικό χρέος 250.000 ευρώ και πάνω για 5 χρόνια θα αποκτούν αυτόματα ουγγρική υπηκοότητα.
Όπως αναμετέδωσε το...
Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κόμμα Φίντες του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε την Τρίτη στη βουλή της Ουγγαρίας ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι θα αγοράζουν κρατικό χρέος αξίας 250.000 ευρώ και πάνω για μια περίοδο πέντε ετών και πλέον θα μπορούν "να αποκτούν την ουγγρική υπηκοότητα".

"Με την αγορά κρατικών ομολόγων που εκδίδει το Κέντρο Διαχείρισης του Κρατικού Χρέους (AKK) αξίας 250.000 ευρώ για μια περίοδο πέντε ετών, θα είναι δυνατό να αποκτάται η ουγγρική υπηκοότητα", σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή ο Άνταλ Ρόγκαν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φίντες, και το κείμενο του οποίου δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ουγγρικής βουλής. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται θα δημιουργηθεί ο θεσμός της "υπηκοότητας των επενδυτών"--η έννοια ως σήμερα ήταν άγνωστη στην Ουγγαρία, αλλά υφίσταται σε ορισμένες χώρες μεταναστών, όπως ο Καναδάς.

Ένας από τους εισηγητές του νόμου, ο βουλευτής του Φίντες Μιχάλι Μπάμπακ, είπε στην εφημερίδα Nepsabadsag ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προσελκύσει πρωτίστως Κινέζους επενδυτές. "Οι Κινέζοι μάς έχουν ζητήσει πολλές φορές να βοηθήσουμε ως κυβέρνηση τις επενδύσεις που πραγματοποιούν στην Ουγγαρία. Εάν, λοιπόν, κάποιος ξένος επιθυμεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην αγορά, τότε επενδύει σε αυτήν, κι εάν αποκτά την ουγγρική υπηκοότητα, αποκτά περισσότερες ευκαιρίες", είπε.

"Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο θα επιτρέψει την μείωση του ύψους του κρατικού χρέους" αλλά και την αύξηση των Ούγγρων πολιτών, πρόσθεσε ο Μπάμπακ, μέλος του σινοουγγρικού επιμελητηρίου.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια: