31.10.12

Επιστολή του Γ. Τράγκα στον Κ. Χαρδαβέλλα: "Αγαπητέ Κώστα..."

kourdistoportocali.
Να τι αναφέρει αναλυτικά ο Γιώργος Τράγκας στην επιστολή του προς τον Κώστα Χαρδαβέλα:
Αγαπητέ Κώστα,
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες για εμένα στο newsbomb. Ευτυχώς ακόμη υπάρχουν κάποιοι κυρίως από την παλιά φρουρά της δημοσιογραφίας που γνωρίζουν πολύ καλά και ίσως...
με λεπτομέρειες ποιος είναι ο καθένας μας και τι έχει κάνει στην μικρή Ιουδαία που ζει το ζόφο μιας ιδιότυπης οικονομικής κατοχής και την ατμόσφαιρα ενός προτεκτοράτου.
Μη φοβάσαι, νεκρό μπορεί να με δεις, «κιμά» όμως ΠΟΤΕ. Ξέρεις πολύ καλά ότι η διέγερση της «πολεμικής μηχανής» του παλιού φίλου σου και ανταγωνιστή στο ρεπορτάζ δημιουργεί στο τέλος εδώ και δεκαετίες δυσάρεστες καταστάσεις σε βρώμικα επιτιθέμενους είτε αυτοί είναι πολιτικοί είτε άλλου είδους συμφέροντα που με ήθελαν «περιθωριοποιημένο» και αναξιόπιστο.
Πρέπει να σε διαβεβαιώσω (ίσως από διαίσθηση το έχεις ήδη καταλάβει) ότι όλα μου τα χρήματα είναι απολύτως νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονται, όπως σωστά γράφεις από την πώληση καναλιών, εφημερίδων και περιοδικών όπως κι από συμβόλαια (που σωστά πάλι γράφεις) κυρίως στο ραδιόφωνο ήταν επί 25 χρόνια τα μεγαλύτερα – ενδεχομένως – στην Ευρώπη (με Αλαφούζο, Κόκκαλη, Ανδρουλιδάκη κ.α). Όλα κατατεθειμένα στις αρμόδιες εφορίες.
Πρέπει να σου πω ότι πέραν από δεκάδες ελέγχους που έχω υποστεί από όλες τις υπηρεσίες του κράτους εν καιρώ ειρήνης και εν καιρώ κατοχής εγώ ο ίδιος επειδή έβλεπα που πάει το πράγμα με τους Γερμανούς, εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχω καλέσει τις εγκυρότερες εταιρείες ορκωτών λογιστών που έχει χρησιμοποιήσει και το ελληνικό δημόσιο για έλεγχο πόθεν έσχες των βουλευτών του και τους έχω ζητήσει να ψάξουν σε βάθος 20ετίας και πλέον, όλα τα πεπραγμένα μου. Εγώ μπορώ να κάτσω σε τραπέζι, να μιλάω για τα οικονομικά μου και τα συμβόλαιά μου στην δημοσιογραφία και στο χώρο των media. Με εκθέσεις διεθνούς κύρους εταιρειών ορκωτών λογιστών, φορολογικές δηλώσεις και συμβόλαια. Στο ίδιο τραπέζι μπορεί να κάτσει ο φίλος μου Σταύρος Ψυχάρης και κάποιοι άλλοι από τη λίστα… Τραγκάρντ να μου πουν πως ένα δημοσιογραφικός οργανισμός με δεκάδες εκατομμύρια δάνεια και χρέη μπορεί να έχει ιδιοκτήτες βασικούς μετόχους Κροίσους για τους οποίους όλοι οι έγκυροι αριστεροί και προοδευτικοί συνάδελφοι ούτε καν ψελλίζου.
Οφείλω να σου πω ότι από παιδί θαύμαζα την ψυχραιμία που έδειξε ο στρατηγός Ουέλιγκτον στη μάχη του Βατερλό κατά την προσβολή της Αγίας Άννας από δυνάμεις του Ναπολέοντα. Επομένως, επειδή γνωριζόμαστε δεκαετίες (και εσύ γνωρίζεις καλύτερα από πολλούς πως λειτουργεί το μυαλό του φίλου σου με το πέτσινο μπουφάν από το Μοναστηράκι) πρέπει να περιμένεις τις επόμενες κινήσεις μου. Γιατί όταν παραβιάζεις τα προσωπικά δεδομένα του Γιώργου ή του Κώστα, ή στοχοποιείς τον Γιώργο και τα μέλη της οικογενείας του, τότε είναι εύλογο ότι κάποια στιγμή θα «σπάσουν» τα προσωπικά δεδομένα του Σταύρου και άλλων!
Αγαπητέ Κώστα πρέπει να σου πω ότι με κολακεύει το γεγονός ότι οι καλύτερες έμμισθες πένες του Ψυχάρη γράφουν και σκιτσάρουν για μένα. Με αποκαλούν performer και αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα για την ιστορία μας στο πεζοδρόμιο του ρεπορτάζ. Είναι η νέα γενιά δημοσιογράφων του «γραφείου». Καλές πένες, πλην όμως μόνο έμμισθες πένες. Έχει βέβαια μεγάλη πλάκα ότι ο αγαπητός κ. Δανίκας, μετά την οξύτατη αρνητική κριτική του για την ταινία του διακεκριμένου σκηνοθέτη, κ. Σμαραγδή (για τον πάμπλουτο πατριώτη Βαρβάκη), εστράφη εναντίον μου και έγραψε άρθρο με τίτλο «ΤΡΑΓΚΙΚΙΣΤΑΝ» αναφερόμενος στο… βρωμερό ρομπέν των FM που είναι στη λίστα… Τραγκάρντ, ανάμεσα σε 2058 άλλα ονόματα και έχει κλείσει το λογαριασμό του από το 2001 - 2002. Ο κ. Δανίκας φυσικά μέσα στο κείμενό του θέλει να αναδείξει την υποκρισία ενός επώνυμου καταθέτη ξένης τράπεζας, εν δυνάμει διεφθαρμένου και φοροφυγάδα που κριτικάρει άσχημα τους Γερμανούς (!), την Καγκελαρία (!), και την Μέρκελ (!). Πως είναι δυνατόν ο υποκριτής να έχει χρήματα και να βρίζει τους δανειστές – σωτήρες της χώρας! Βέβαια ο κ. Δανίκας, δεν έχει διαβάσει ποτέ την ιστορία των Αθηναϊκών ΝΕΩΝ που άλλαξαν τίτλο μετά την κατοχή και έγιναν σκέτα ΝΕΑ, επειδή ο νόμος επέβαλε οι εφημερίδες που στήριξαν τους ναζί, με μην κυκλοφορούν με τα ίδια ονόματα.
Επίσης δεν δούλευε στα ΝΕΑ την εποχή του Ιουλιανών όταν έκαιγαν τις «ντάνες» των ΝΕΩΝ που υποστήριξαν τις κυβερνήσεις των αποστατών και άνοιξαν το δρόμο για την δικτατορία. Μια δικτατορία, που είδε με πολύ φιλικό μάτι ο σημερινός εκδότης της εφημερίδας, Σταύρος Ψυχάρης, που είχε κουμπάρο και στενό φίλο τον αρχι – χουντικό, Βύρωνα Σταματόπουλο. Τώρα, έχουν αναλάβει όλοι οι συνάδελφοι στα ΝΕΑ, με καθοδήγηση προφανώς άνωθεν να ροκανίσουν την αξιοπιστία του Τράγκα, τη φωνή του και όσα υποστηρίζει σωστά ή λάθος. Γιατί τα ΝΕΑ στηρίζουν με όλη τη μεγάλη δύναμή τους, το μνημόνιο και τις δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα.
Αγαπημένε μου Κώστα, σε τέτοια εποχή και σε τέτοιες ώρες, μετράς τους φίλους σου. Τις τελευταίες ημέρες ανακάλυψα ότι οι «ανταγωνιστές» μου και οι «αντίζηλοι» στο πεζοδρόμιο του ρεπορτάζ (εσύ, ο Σπύρος Καρατζαφέρης και μερικοί άλλοι) παραμένουν φίλοι και φοράνε παντελόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: