31.10.12

H «δημοκρατία» των επωνύμων και των προνομιούχων!...


Στη δημοκρατία, υποτίθεται, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα. Όμως, στην Ελλάδα έχουμε δυο μέτρα και ….πολλά σταθμά και καθημερινά παρακολουθούμε προκλητικές συμπεριφορές εύνοιας υπέρ των επωνύμων.
Για παράδειγμα, αν ...
είσαι ένας …ταπεινός και άγνωστος ελεύθερος επαγγελματίας μπορούν να σε συλλάβουν, (όπως τον φίλο μου το Μήτσο) μπροστά στα παιδιά σου, ακόμα και αν χρωστάς 3.000 ευρώ! Και σε οδηγούν σιδηροδέσμιο στην Ευελπίδων.

Θυμάστε τον Άκη που πηγαινοερχόταν ….άνετος και χαλαρός και χωρίς …χειροπέδες; Και κατηγορείτο για κακούργημα! Όμως, ο Άκης ήταν πρώην Υπουργός! Έπρεπε να τύχει άλλης αντιμετώπισης!

Πριν λίγες ημέρες, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ο δημοσιογράφος-εκδότης Κώστας Βαξεβάνης. Διάβασε κανένας τι έλεγε ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του;

Στήθηκε, λοιπόν, ένα ολόκληρο σκηνικό υποστήριξής του. Κόμματα, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ και σύσσωμος ο τύπος τάχθηκε στο πλευρό του! Η ΠΟΕΣΥ, μάλιστα, ανέλαβε και …εισαγγελικά καθήκοντα και ζήτησε να …αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του! Η Ρένα Δούρου τον …συνόδευσε στον Εισαγγελέα! Γιατί όλο αυτό το σώου; Μα για να επηρεαστεί η κρίση της δικαιοσύνης!

Μα, αν το κάνουμε αυτό στην περίπτωση του Βαξεβάνη, πως στη συνέχεια δικαιούμαστε να απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεπηρέαστη από έξωθεν παρεμβάσεις;

Προφανώς η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί…ανεπηρέαστη για τους …άλλους! Στην περίπτωση μας, ας κάνει τα στραβά ματιά! Υπέρ μας, εννοείται!

Τέτοια περιφρόνηση προς τη δικαιοσύνη (την οποία θεωρούμε και ανεξάρτητη) δύσκολα συναντάς ακόμα και σε τριτοκοσμική χώρα.

Προχθές, διεκόπη με εντολή του Αιμιλίου Λιάτσου η εκπομπή που παρουσίαζαν στην κρατική τηλεόραση ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη. Γκάφα του Λιάτσου ήτανε και θα την πληρώσει.

Στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έγιναν «λαϊκοί ήρωες» και θύματα πολιτικής δίωξης. Και ξανά οι γνωστές υπερβολές. «Χούντα η Κυβέρνηση», «ΥΕΝΕΔ η ΕΡΤ», «Μαγαζάκι του Μαξίμου». Και να, οι δηλώσεις στήριξης, οι παρεμβάσεις των κομμάτων, οι πιέσεις για άρση της απόφασης. Τα γνωστά!

Αλήθεια, από πότε τα κόμματα (και αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα) ταυτίζονται με συγκεκριμένους δημοσιογράφους; Αυτή η ταύτιση δεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων; Η Ένωση Συντακτών πώς το επιτρέπει; Τι ρωτάς, ρε αφελή, θα μου πείτε;

Την τελευταία διετία έχασαν τη δουλειά τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Απλοί πολίτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δούλευαν για το μεροκάματο. Δεν είχαν την τύχη να είναι …διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Είδατε καμιά μαζική εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Εγώ δεν είδα καμιά!

Βλέπετε η εργασία στην Ελλάδα αποτιμάται διαφορετικά! Αν είσαι επώνυμος, έχει μεγαλύτερη αξία!

Από σήμερα οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις επειδή ο Υπουργός Οικονομικών εντελώς αιφνιδιαστικά, με τροπολογία, τους έστειλε στον ΕΟΠΠΥ, ενώ τους διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου. Απαράδεκτη η τακτική του Υπουργού και δικαίωμα των δημοσιογράφων να αντιδρούν.

Ρωτάω, όμως: τι έκαναν οι δημοσιογράφοι όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες (π.χ. ο ΟΠΑΔ και ο ΟΑΕΕ) πήγαν στον ΕΟΠΠΥ; Τους συμπαραστάθηκαν; Σφύριζαν αδιάφορα!

Αν ο ΕΟΠΠΥ είναι κακός για τους δημοσιογράφους, είναι δυνατόν να είναι καλός για τους ασφαλισμένους τους ΟΑΕΕ, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους;

Ούτε άκουσα ποτέ τους δημοσιογράφους να ζητάνε την κατάργηση του Αγγελιόσημου που είναι ένας χαράτσι το οποίο πληρώνουν όλοι οι διαφημιζόμενοι για να στηρίζεται το Ταμείο τους. Ποια λογική έχει αυτό;

Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι κορόϊδο και πληρώνει μόνος του τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι είναι έξυπνοι και αντλούν πόρους από τρίτους; Τι είδους …ισότητα είναι αυτή;

Μπορώ να αναφέρω πληθώρα περιπτώσεων όπου οργανωμένες μειοψηφίες ή προνομιούχοι κλάδοι …φόρτωσαν τις υποχρεώσεις τους και θεμελίωσαν δικαιώματα, στις πλάτες τρίτων.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έπρεπε να είχε ήδη αντιμετωπιστεί και δεν χρειαζόταν καμιά τρόϊκα για να το κάνει. Όμως, δεν το τόλμησε καμιά κυβέρνηση γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, έρχεται η ώρα της αλήθειας. Οποίος, τόσο καιρό αδιαφορούσε όταν καιγόταν το σπίτι του γείτονα, ας μη διαμαρτύρεται τώρα που η φωτιά έφτασε στο δικό του!

Αυτή η …δημοκρατία των «επωνύμων» και των «προνομιούχων» πρέπει να τελειώνει γιατί είναι «δημοκρατία των ολίγων» και μόνο με δημοκρατία δεν μοιάζει….


Αδέξιος Δεξιός

ΥΓ Μην αρχίσετε τις παρατηρήσεις γιατί δεν αναφέρω τους πολιτικούς. Τα έχουμε πει πολλές φορές για αυτούς.
 http://www.antinews.gr/2012/10/31/187008/

Δεν υπάρχουν σχόλια: