30.10.12

ΚΥΠΡΟΣ: Την υστάτη αποτράπηκε η δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα...

Λευκωσία: Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα, αφού σύμφωνα με τα σχέδια των υπόπτων, θα τον δολοφονούσαν την Κυριακή το βράδυ.
Αυτό αποκαλύφθηκε στο...
Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατά τη διαδικασία έκδοσης των διαταγμάτων κράτησης των Ανδρέα Ονουφρίου, κατάδικου, Γιάννη Σπανού, πρώην εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης και Μιχάλη Μιχαήλ, λαχειοπώλη.

Εκτελεστής θα ήταν ο πρώην ΕΠΥ, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής κλοπιμαία μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, η εκτέλεση θα γινόταν με αντιαρματικό εκτοξευτή LOW, τουρκικής προέλευσης.

Στο δικαστήριο ο κατάδικος, Ανδρέας Ονουφρίου, ισχυρίστηκε ότι πληροφοριοδότης της Αστυνομίας είναι ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος όπως είπε επιδιώκει να εξασφαλίσει την εύνοια του Γενικού Εισαγγελέα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Αντώνης Κίτας σχεδίασε την απαγωγή στενού συγγενικού προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι ο ίδιος απέτρεψε τα σχέδιά του.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι εγκέφαλος της υπόθεσης ήταν ο κατάδικος Ανδρέας Ονουφρίου.

Στο στόχαστρο των παρανόμων υπήρχε κατάλογος κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης.

Δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, τόνισε ότι το πρώτο είναι η προστασία των θεσμών και χαιρέτησε τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε το θέμα και απέτρεψε τη δολοφονική ενέργεια κατά του Γενικού Εισαγγελέα.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι στη λίστα των επίδοξων δολοφόνων ήταν και ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών και πρόσθεσε ότι διερευνάται κατά πόσο υπήρχαν και άλλοι.

Ο κ. Λουκά ανέφερε ότι η Αστυνομία συλλέγει πληροφορίες από παντού, ακόμα και από άτομα του υποκόσμου και πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες αξιολογούνται και διασταυρώνονται.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είπε, οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, είπε, επιβεβαιώθηκαν και οδήγησαν στην αποτροπή της δολοφονίας πολιτειακών αξιωματούχων.

Δηλώσεις Γιώργου Τρυφωνίδη

Ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι οι πληροφορίες για τη δολοφονική ενέργεια είχαν δοθεί στον ίδιο από τον κατάδικο Αντώνη Προκοπίου Κίτα και τις διαβίβασε στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το σχέδιο δολοφονίας ετοιμάστηκε από κατάδικους στις Φυλακές, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, υπάρχουν ορισμένα κενά, όπως η μη εγκατάσταση του συστήματος απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων.

Ανέφερε επίσης ότι κινητά τηλέφωνα μπαίνουν στις Φυλακές, είτε από επισκέπτες, είτε από τους ίδιους τους κατάδικους, είτε από επίορκους δεσμοφύλακες.

Ο κ. Τρυφωνίδης τόνισε ότι υπάρχουν υποψίες και πληροφορίες για την προμήθεια κινητών τηλεφώνων σε κατάδικους από επίορκους δεσμοφύλακες, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις, ώστε να στοιχειοθετηθεί υπόθεση και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Όλοι», είπε, «γνωρίζουν, αλλά ουδείς μιλά»...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: