18.10.12

Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με φόντο γαλλογερμανικό μπρα-ντε-φερ...

Με φόντο το γαλλογερμανικό μπρα-ντε-φερ για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία όπως αποδεικνύεται θα λειτουργήσει προπαρασκευαστικά με τις σημαντικές αποφάσεις να παραπέμπονται για...
το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Στην «ατζέντα» των «27» βρίσκεται η συγκρότηση τραπεζικής ένωσης -εστία διαφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι-, η στενότερη δημοσιονομική ένωση που προωθεί η γερμανική καγκελαρία, και η κατάσταση των «ασθενών» του Νότου -με την ελληνική πλευρά να στοχεύει σε θετική δήλωση στο κείμενο συμπερασμάτων.

Προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε το κλίμα χαμηλών προσδοκιών, λέγοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν πρόκειται να καταλήξει σε αποφάσεις στο ζήτημα της εποπτείας των τραπεζών και υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι «27» να εργαστούν σε βάθος.

Είχε προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ· οι δύο ηγέτες έφθασαν μαζί και από τους τελευταίους στη Σύνοδο.

«Για άλλη μία φορά θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι θέλουμε να εργαστούμε γρήγορα και, βεβαίως, εις βάθος. Αυτή δεν θα είναι μια συνοδός στην οποία θα λάβουμε αποφάσεις, αλλά θα προετοιμάσουμε τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο» επισήμανε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, εντούτοις το Παρίσι επιδιώκει να βρεθεί μια συμφωνία για την τραπεζική ένωση μέχρι το τέλος του έτους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: