21.10.12

Δακρυγόνα και πυρά στη Βηρυτό, απόπειρα εφόδου στο πρωθυπουργικό γραφεία...




Δεν αποφεύχθηκαν οι ταραχές στη Βηρυτό στο περιθώριο της κηδείας του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανεζικής αστυνομίας Ουισάμ αλ Χασάν, ενός από τα οκτώ θύματα της... επίθεσης της Παρασκευής: Διαδηλωτές, που απάντησαν στο κάλεσμα της λιβανέζικης αντιπολίτευσης και έδωσαν το «παρών» ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Μικάτι, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η λιβανεζική αντιπολίτευση κρατεί την σκληρή της στάση, λέγοντας πως θα προσέλθει σε διάλογο για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου μόνο αφού παραιτηθεί η κυβέρνηση: «Δεν συνομιλούμε πριν φύγει η κυβέρνηση, δεν θα κάνουμε διάλογο πάνω από το αίμα των μαρτύρων μας» είπε σε εκατοντάδες συγκεντρωμένων ο τέως πρωθυπουργός της χώρας Φουάντ αλ Σινιόρα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, οι συγκεντρωμένοι έριξαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από κυβερνητικά γραφεία και προσπάθησαν να κάνουν έφοδο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και πυροβολώντας στον αέρα, όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters.

Η κηδεία του αλ Χασάν στην κεντρική Πλατεία Μαρτύρων είχε γίνει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υπό το βλέμμα ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: