26.10.12

Δικάζεται την Τρίτη για κακούργημα ο Παναγόπουλος...

Μαθαίνω πως ασκούνται πιέσεις στην ΕΡΤ να αλλάξουν τις καταθέσεις τους ενόψει της εκδίκασης αυτή την Τρίτη στο Εφετείο της υπόθεσης Olympic Trophy . Το περίεργο είναι πως το ξαφνικό ενδιαφέρον στην Αγία Παρασκευή προκύπτει μετά από... απαίτηση του Φαλήρου, αφού δύο πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις έχουν εμπλακεί άμεσα με την υπόθεση: Ο πρώτος διότι ενέκρινε την παραγωγή του τηλεοπτικού προγράμματος για την οποία δεν υπήρξε ποτέ τελικό κοστολόγιο, και ο δεύτερος γιατί δεν έστειλε ποτέ το πόρισμα των ελεγκτών δήμοσιας διοίκησης στον εισαγγελέα. Υπάρχει λοιπόν πανικός στο ενδεχόμενο μιας ακόμη καταδικαστικής απόφασης, εξού και οι αφόρητες πιέσεις για την αλλαγή των καταθέσεων

Τις πιέσεις ασκεί πρόσωπο που επανέκαμψε στην ΕΡΤ , και είχε ρολο στις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν είναι σαφές αν έχει γνώση της κατάστασης ο Νίκος Σιμος. Το έργο έχει ξαναπαιχθεί : την εποχή του Λ. Ταγματάρχη με απαίτηση υπουργού, η ΕΡΤ δεν είχε εκπροσωπηθεί στη δίκη κατά της πρώην νομικής συμβούλου, πλέον . Συνεπώς αν δεν θέλουν ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο να ξεσπάσει , ας σταματήσουν οι διάφοροι να λειτουργούν ως υπηρέτες άλλου εργοδότη.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφρεθεί ότι για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή ο τέως διευθύνον σύμμβουλος της ΕΡΤ (2005-2009) Χρήστος Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Η υπόθεση, είχε εξεταστεί από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αφορούσε ατασθαλίες που είχαν εντοπιστεί στην περιβόητη μικτή παραγωγή «Olympic Trophy», η οποία είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η μετάδοση της παραγωγής, που κόστισε στην ΕΡΤ περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, δεν ολοκληρώθηκε καθώς είχε διαπιστωθεί σειρά προβλημάτων.

Η παραγωγή (μικτή με την εταιρεία «Ανωση») είχε αποφασιστεί και άρχισε να πραγματοποιείται από τη διοίκηση της ΕΡΤ πριν αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Χ. Παναγόπουλος. Το δικαστήριο όμως εξέτασε στην προκειμένη περίπτωση τις παραλείψεις του ιδίου καθώς το 2006 (κατά τη θητεία του δηλαδή) οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης σε πόρισμά τους είχαν εντοπίσει σειρά ατασθαλιών κατά την εκτέλεση της παραγωγής και ζητούσαν να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τη διοίκηση της ΕΡΤ τότε.

Κάτι όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο διευθυντής εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Στο δικό του πόρισμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και διαπιστώθηκε ότι για το 1,3 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η ΕΡΤ τελικά στη «συμπαραγωγό εταιρεία "Ανωση" δεν υπήρχε εξαρχής υπογεγραμμένη σύμβαση. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν μετά, κατά την εξόφληση των τιμολογίων», ενώ η εταιρεία «εμφάνιζε στην παραγωγή της εκπομπής επτά άτομα, τα οποία όμως ήταν ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση έργου και εμφανίζονταν στα τιμολόγια να αμείβονται με υψηλά ποσά». Παρ' όλα αυτά, ο κ. Παναγόπουλος δεν προχώρησε όπως όφειλε στις απαραίτητες ενέργειες.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: