1.4.12

Να «κλειδώσει» το 39ο...


«Πάμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα», είπαν οι παίκτες χθες το μεσημέρι λίγο πριν επιβιβαστούν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε από το Ρέντη στο Αγρίνιο. Και ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Απέναντί του ο Ολυμπιακός έχει τον ... Παναιτωλικό, μία ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς, γιατί δίνει σκληρή μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά και το έχει πει ο Βαλβέρδε στους παίκτες του. Τους έχει προειδοποιήσει ότι μόνο για βόλτα δεν πρέπει να κατέβουν στο Αγρίνιο. Και κάτι άλλο τους έχει πει που έχει τη σημασία του: «Δεν θέλω να χαριστείτε σε κανέναν. Νίκες μέχρι το τέλος».

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν αν αποδράσουν σήμερα με το διπλό, τελειώνουν και μαθηματικά την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και βάζουν πλώρη για το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους, κοιτάζοντας στο. 40ό το καλοκαίρι του 2013.

Το κλίμα στο Ρέντη είναι ιδανικό. Παρότι το πρωτάθλημα έχει γείρει για τα καλά προς,,. Πειραιά μεριά από το βράδυ του διπλού με τον Παναθηναϊκό, ο Βαλβέρδε διακρίνει μία εικόνα στις προπονήσεις που τον αναγκάζει να τρίβει τα χέρια του.

Δεν βλέπει χαλαρότητα και... μπλαζέ ύφος επειδή έχει κατακτηθεί επί της ουσίας ο τίτλος. Ίσα-ίσα και αυτοί που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν παραπάνω λεπτά.

Σήμερα, ο Βαλβέρδε αναμένεται να προχωρήσει στην επιτυχημένη συνταγή. Αυτή που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε δύο διπλά τίτλου! Αυτό στο «Γεντί Κουλέ» και το άλλο στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τι εννοούμε;

Αφήνοντας έξω τον Ντιόγο, αυτομάτως ο Μιραλάς γίνεται φαβορί για την κορυφή της επίθεσης. Με. συμμάχους αριστερά και δεξιά τους Αμπντούν και Καζίμ αντίστοιχα. Με αυτούς πήρε τις νίκες επί του ΟΦΗ και επί του «τριφυλλιού».

Το πιθανότερο σχήμα

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην αμυντική τετράδα θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Στη μεσαία γραμμή οι Μανιάτης, Ορμπάιθ και Μακούν συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ η τριάδα μπροστά αναμένεται να είναι οι Αμπντούν, Καζίμ και Μιραλάς.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: