30.4.12

ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ πετάνε στο Καιάδα τους άνεργους δημοσιογράφους...


Απο νωρίς σήμερα το πρωί έχουμε λάβει γύρω στα 100 emails απο άνεργους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονται σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να πετάξει στο δρόμο τους συναδέλφους που έχουν τη δυστυχία να... μην εργάζονται, στερώντας τους την ιατροφαρμακετική περίθαλψη.

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή απόφαση που έρχεται σε μια κρίσμη περίοδο για τους άνεργους δημοσιογράφους, οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Με την ομόφωνη αυτή απόφαση το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που απαρτίζεται απο τους εξής "συναδέλφους" μας: πρόεδρος Σπανοπούλου, αντιπρόεδρος Νεστωρίδης, γενικός γραμματέας Δεμερτζής, ταμίας Μυλωνάς, πρόεδρος ΤΥΠ Τσούτσιας, και μέλη Δελβινιώτη, Βλαβιανός Παπατόλια, Καταϊφτσής, αποφάσισε οτι οι άνεργοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην ανεργία πρίν το 2010 θα διαγραφούν απο τα μητρώα του ταμείου με συνέπεια να χάσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μια απόφαση που ισοδυναμεί κυριολεκτικώς με θανατική καταδίκη για τους άνεργους δημοσιογράφους που χρειάζονται όσο κανένας άλλος την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κυρία Σπανοπούλου πως μπορέσατε να λάβετε αυτή την ανάλγητη απόφαση εσείς που είστε ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και κατανόηση στα προβλήματα των συναδέλφων σας?

Άραγε θα μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι όλοι εσείς οι βολεμένοι του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όταν μάθετε οτι κάποιος απο τους άνεργους συναδέλφους που διαγράψατε έχασε τη ζωη του απο την έλλειψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης? Ποιοι αποφασίζουν και με ποια κριτήρια, πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή, για το καλό του ταμείου???

Με την προτροπή των άνεργων συναδέλφων το ψάξαμε λίγο περισσότερο και διαπιστώσαμε οτι εδω και ενάμιση χρόνο τώρα η Ελένη Σπανοπούλου έχει στείλει επισήμως 4 επιστολές στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τις οποίες ζητάει να συνεδριάσουν απο κοινού τα δύο διοικητικά συμβούλια ώστε να καταλήξουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των άνεργων δημοσιογράφων. Σε καμία επιστολή δεν απάντησε ποτέ ο κατά τα άλλα πολυάσχολος με την καταστροφή τη Ελευθεροτυπίας επαναστάτης πρόεδρος. Κάποιες απ αυτές τις επιστολές μάλιστα δεν έχουν φτάσει καν στα χέρια των υπολοίπων 10 μελων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η αντιμετώπιση αυτή είναι ενδεικτική της αναισθησίας με την οποία αντιμετωπίζει συνολικώς η ΕΣΗΕΑ την υγεία των ανθρώπων που σαν μαλάκες τους ψηφίζουν για να τους εκλεξουν στις καρέκλες τους! Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τη συμμορία των 11 είναι η καρέκλα και ο τίτλος του προέδρου, της αντιπροέδρου, του ταμία, της γραμματέως και πάει λέγοντας.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνεργοι δημοσιογράφοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια για την απόφαση αυτή του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ η οποία όπως πάντα περιορίστηκε σε μια "επαναστατική" ανακοίνωση , απο αυτές που ξέρει καλά να γράφει ο ανύπαρκτος πρόεδρος με την αγαστή συνεργασία των χαφιέδων του ΚΚΕ. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε οτι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των άνεργων δημοσιογράφων και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους για να ξεσκεπάσουμε τις ανάλγητεσ πρακτικές της ...μασσονικής στοάς που λέγεται ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ.

UPDATE 19.30


Λίγη ώρα μετά την αναρτηση μας για τους ανεργους δημοσιογραφους ο ΕΔΟΕΑΠ έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση με γραπτό μήνυμα στα μέλη του:

"Όλοι οι άνεργοι δημοσιογράφοι, καλούνται σε απογραφή / έλεγχο με τη μέθοδο της φραγής ασφαλιστικής μερίδας . Κανένας δεν διαγράφεται , στόχος η προστασία όλων μας"

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: