30.4.12

Οι τυφλοί είδαν το ... φως τους – Φάκελοι σκάνδαλο στο Ηράκλειο...


Απίστευτο και όμως αληθινό...
Δύο νέοι φάκελοι που σχετίζονται με το κύκλωμα των παράνομων επιδομάτων στο Ηράκλειο, φέρνουν στο προσκήνιο στοιχεία σοκ.
Σε πρόσφατο έλεγχο του αρχείου επιδομάτων τυφλότητας, από κλιμάκιο της Λότζια, ευρέθησαν δύο φάκελοι με...
παρατυπίες και παραλείψεις στα ιατρικά πιστοποιητικά, εκδόσεως του 2008. Με απόφαση της Αντιδημάρχου Δέσποινας Συγγελάκη οι δύο επιδοματούχοι παραπέμφθηκαν για επανεξέταση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασθένεια/αναπηρία, ενώ ανεστάλη η καταβολή του επιδόματος τυφλότητας.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η επιβεβαίωση των στοιχείων και του περιεχομένου των ιατρικών πιστοποιητικών. Σε απάντησή του ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, κος Φανουριάκης Χαράλαμπος, ανέφερε ότι το βιβλίο ασθενών, στα σημεία που αφορούσε τα δύο πιστοποιητικά, ήταν εμφανώς παραποιημένο, ενώ υπήρχαν παρατυπίες και αλλοιώσεις στα ιατρικά πιστοποιητικά. Σημειωτέον, ότι και οι δύο επιδοματούχοι σχετίζονται άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσης της ασθένειας και διοικητικής διαχείρισης του επιδόματος (Νοσοκομείο-Πρόνοια).

Άμεσα και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου με έγγραφη αναφορά η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη απέστειλε όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ζητώντας τη διερεύνηση και την απόδοση, τυχόν, ποινικών ευθυνών.

Στο πλαίσιο εξυγίανσης του συστήματος παροχής προνοιακών επιδομάτων ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας αναλάβει από την 1/1/2011 την αρμοδιότητα διανομής των επιδομάτων, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους στο αρχείο των φακέλων επιδομάτων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

πηγή: prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: