30.4.12

Η Standard & Poor's υποβάθμισε κορυφαίες ισπανικές τράπεζες...


Δυναμικά άρχισε η εβδομάδα, με τη Standard & Poor's να υποβαθμίζει μεγάλες τράπεζες της Ισπανίας, ανάμεσά τους τις Santander (από A+ σε Α-) και ... BBVA (από Α σε ΒΒΒ), έπειτα από τη χειροτέρευση του ελλείμματος και τα προβλήματα στην ανάπτυξη.

Αναφορικά, οι επηρεαζόμενες από τον υποβιβασμό τράπεζες είναι οι Santander και η θυγατρική της Banesto, και οι BBVA, Banco Sabadell, Ibercaja, Kutxabank, Banca Civica, Bankinter και το τοπικό υποκατάστημα της Barclays.

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή, η S&P είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε ΒΒΒ+. Τη Δευτέρα, με ανακοίνωσή της, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ήταν ένα γεγονός, που ίσως επηρεάσει και την περαιτέρω άποψή της για τα οικονομικά ρίσκα που σχετίζονται με την τοπική τραπεζική βιομηχανία, ανέφερε το πρακτορείο AFP.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της S&P έγιναν γνωστά επίσημα στοιχεία, τα οποία παρουσίαζαν ύφεση της ισπανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 κατά 0,3%, στην οποία υπολογίζεται πως συνετέλεσε η συρρίκνωση που καταγράφηκε κατά του τρεις τελευταίους μήνες του 2011..

Δεν υπάρχουν σχόλια: