30.4.12

Η Τουρκία επενδύει 10 εκατομμύρια ευρώ σε αεροδρόμιο στη Σερβία...


Η διείσδυση των Τούρκων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στα Βαλκάνια ακόμα και σε "σκληρές" ορθόδοξες χώρες χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια που διαθέτουν σε αφθονία στη παρούσα χρονική στιγμή.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα επενδύσει... 10 εκατομμύρια ευρώ στο αεροδρόμιο Μοράβα και η συμφωνία υπεγράφη σήμερα (χθες) μεταξύ του Σέρβου υπουργού Άμυνας Ντράγκαν Σουτάνοβατς και του πρέσβη της Τουρκίας στο Βελιγράδι Αλί Ρεζά Τσόλακ.

Το αεροδρόμιο «Μοράβα» προήλθε από την παραχώρηση ενός μέρους του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Ladjevci.

Ο Σουτάνοβατς είπε ότι η μετατροπή του θα στοιχίσει 25 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 10 εκατομμύρια θα προσφέρει η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Ο Σουτάνοβατς είπε ότι το αεροδρόμιο ‘Μοράβα’ θα εξυπηρετήσει περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ότι η υλοποίηση του έργου αυτού ήρθε μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού, διαβουλεύσεων και συναντήσεων.

Ο Τούρκος πρέσβης Τσόλακ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αεροδρόμιο «Μοράβα» διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών αυτού του τμήματος της Σερβίας με το περιβάλλοντα κόσμο και ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα, στην κεντρική Σερβία.

«Η δωρεά αυτή δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει στη μέλλουσα συνεργασία με την Σερβία. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα προέλθουν από τους επενδυτές της Τουρκίας πολλά περισσότερα», δήλωσε...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: