30.4.12

Εκλογές 2012: Τί λένε οι υποψήφιοι για την οικονομία και το ενδεχόμενο συνεργασιών...


Το 2015 τελειώνει το μνημόνιο, όμως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσαρμογή, αλλά με όρους ανάπτυξης, επεσήμανε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα εκτίμησε ότι... το 2013 θα καταφέρουμε να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τόνισε ότι δεν πρέπει απλώς να υλοποιηθεί το μνημόνιο, αλλά να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Χαρακτήρισε «αστεία ιστορία» τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η ΝΔ.

Σημείωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι που δεν τους ξέρει ήδη ο κόσμος, καθώς είναι γνωστό το τι λέει το Μνημόνιο 2.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, είπε ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και καταλόγησε χρήση ξύλινης γλώσσας σε όποιον λέει ότι ένα κόμμα «μπορεί να τα φέρει μόνο του βόλτα».

Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κυβερνησιμότητα και ευρύτερη συνεννόηση όχι μόνο των δύο μεγάλων κομμάτων, εκτιμώντας ότι «υπάρχουν από όλες τις πλευρές φωνές λογικής». Ακόμα, κατηγόρησε τη Δημοκρατική Αριστερά για ανεύθυνη στάση, γιατί δε λέει την αλήθεια στον κόσμο.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Νότης Μυταράκης, υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας με τη ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι περίμενε πως θα βγαίναμε από την κρίση αυτόματα και η ανάπτυξη θα έρχονταν από μόνη της. Μάλιστα είπε, ότι αυτό ήταν το «δόγμα Παπακωνσταντίνου». Είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ανάπτυξη στην Ελλάδα αποτρέπεται και η οικονομία δεν είναι σε ισορροπία.

Για το δεύτερο μνημόνιο είπε ότι δεν στηρίζεται στη λογική των φόρων και τόνισε ότι η ΝΔ έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τους φόρους για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε σημαντικό παράγοντα σταθερότητας την αυτοδυναμία της ΝΔ, συμπληρώνοντας «στην πράξη δεν βλέπω με ποιους μπορούμε να συνεργαστούμε» τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συνεργασίας με βάση το υπάρχον πολιτικό τοπίο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας με τη Δημοκρατική Συμμαχία κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι λένε ακριβώς τα ίδια και σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών, αλλά «το ερώτημα είναι αν υπάρχει η βούληση να προκύψει μία ηγεσία που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα ελκυστικό επενδυτικά περιβάλλον».

Ακόμα, είπε ότι «αφήνουμε χώρο στην αριστερή μηδενιστική άποψη να γεμίσει τους πολίτες με αυταπάτες».

Μιλώντας νωρίτερα στην Πρώτη Γραμμή η Πόπη Διαμαντάκου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά, είπε ότι η συμμετοχή της είναι συμβολική και έχει στόχο να δώσει το μήνυμα «σηκωθείτε από τους καναπέδες». Τόνισε ότι μέχρι τώρα οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό του πελατειακού συστήματος. Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία, συμπληρώνοντας ότι «στη δημοκρατία βασιλεύει ο διάλογος».

Ο Αντώνης Βγόντζας, υποψήφιος στο Ηράκλειο με το ΠΑΣΟΝ, είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί δεν ξέρουμε το ακριβές περιεχόμενο της λαϊκής εντολής. Ακόμα, κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Επίσης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν εννοεί ουσιαστικά τις προσκλήσεις που απευθύνει στα άλλα κόμματα της Αριστεράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: