30.4.12

Καταργούν και την Πρωτομαγιά λόγω εκλογών...


Για τους υπαλλήλους Δήμων και Περιφερειών...
120 χρόνια μετά την πρώτη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα και 126 από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο, έπειτα από... δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου (και λόγω ακριβώς αυτής της ...
εκλογικής διαδικασίας), έρχεται να δώσει το τελειωτικό (σημειολογικά) χτύπημα κατα των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή, αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης), καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα δουλέψουν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Ξηρός και απευθύνεται στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τους περιφερειάρχες, και τους αντιπεριφερειάρχες, «ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, και με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση τόσο των εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής και των υπηρεσιών για τη διενέργεια των εκλογών όσο και γενικότερα των εκλογέων, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες για τη διενέργεια των εκλογών υπηρεσίες σας θα μείνουν ανοιχτές το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου.

Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας...

»Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Τρίτη 1η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οι ανωτέρω υπηρεσίες, με την παρουσία του απαιτούμενου για την κάλυψη των αναγκών τους προσωπικού.

»Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους».

Οι αντιδράσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Η επιστολή Ξηρού φαίνεται πως ανοίγει ένα νέο «μέτωπο» μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ευθέως έχει απειλήσει πως θα απέχει από τις εκλογές στην περίπτωση που δε δοθεί το εκλογικό επίδομα. Το σχόλιο πηγών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr ήταν δεικτικό για την επιστολή Ξηρού: «Προφανώς, θα αστειεύονται. Δεν πρόκειται να δουλέψουμε την Πρωτομαγιά. Είναι απεργία», είπαν.

Σε ερώτηση της ιστοσελίδας τι θα κάνουν άμα δε δοθεί το εκλογικό επίδομα, με δεδομένο τις δηλώσεις Γιαννίτση για μείον 45% στους δικαιούχους εφέτος, ήταν σαφείς: «Δε θα δουλέψουμε. Και όσοι κληθούν λόγω της άμεσης εμπλοκής της υπηρεσίας τους στις εκλογές να δουλέψουν, έχουμε τρόπο να τους καλύψουμε»...

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: