30.4.12

Με μηνύσεις απαντά ο Σαρκοζί στις καταγγελίες χρηματοδότησης από τον Καντάφι...


«Τρέχοντας» ασθμαίνοντας πίσω από τον Φρανσουά Ολάντ στην τελική ευθεία της κούρσας για την 6η Μαΐου, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοινώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της... ερευνητικής ειδησεογραφικής πύλης Mediapart για τις πληροφορίες σχετικά με παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι. Ο Σαρκοζί καταγγέλλει συκοφαντίες και κατάπτυστη εκστρατεία σπίλωσης, χαρακτηρίζοντας την Mediapart «μαγαζάκι της Αριστεράς».

Ο Φρανσουά Ολάντ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο και δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί του θέματος.
Η Mediapart δημοσίευσε έγγραφο (το οποίο χαρακτηρίζει πλαστό ο Σαρκοζί) που αποδίδεται στον εξόριστο σήμερα στη Ντόχα πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Μούσα Κούσα, και στο οποίο γίνεται λόγος για συμφωνία χρηματοδότησης του Σαρκοζί από την Τρίπολη με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Στο έγγραφο δεν διευκρινίζεται εάν όντως δόθηκαν τα χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007.
Το βράδυ της Κυριακής ο Μούσα Κούσα χαρακτήρισε πλαστό το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, και ανάλογη δήλωση ήλθε από τον Μπασίρ Σάλεχ, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αφρικανικών Επενδύσεων της Λιβύης, στο οποίο φέρεται να απευθυνόταν το επίμαχο έγγραφο.

«Θα καταθέσουμε μήνυση κατά του Mediapart. Το έγγραφο αυτό είναι ένα χονδροειδές ψέμα, τα δύο πρόσωπα στη Λιβύη που είχαν αναλάβει την αποστολή του εγγράφου αυτού και την παραλαβή του το διέψευσαν» δήλωσε ο Σαρκοζί στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, διευκρινίζοντας ότι η μήνυσή του θα κατατεθεί πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν είναι όλα το ίδιο. Υπάρχει μια ηθική, αυτοί που ψεύδονται, αυτοί που φυγοδικούν πρέπει να καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη. Η προεκλογική εκστρατεία δεν μπορεί να τα δικαιολογεί όλα» σημείωσε ο Σαρκοζί.

Ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί του θέματος. «Αν το έγγραφο είναι πλαστό, τότε η ιστοσελίδα θα καταδικαστεί. Αν δεν είναι πλαστό, τότε λοιπόν θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Ο Σoσιαλιστής υποψήφιος αρνήθηκε κάθε σχέση με το συγκεκριμένο δικτυακό τόπο, τον οποίο χαρακτήρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν «μαγαζάκι χρηματοδοτούμενο από πλούσιους φίλους» του Φρανσουά Ολάντ.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: