30.4.12

Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο Ψωμιάδης...


Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Λίγο μετά τις 14.00, κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο, στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, τον ... εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της γείτονος χώρας.

Έκτοτε πέρασαν πεντέμισι μήνες, διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να καμφθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που προέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές της πΓΔΜ, αλλά και να παρέμβει το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δια του υπουργού του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης αναμένεται να οδηγηθεί πρώτα στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τα στημένα παιχνίδια που ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη από το περασμένο καλοκαίρι.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, σε βίλα στην Ανάβυσσο Αττικής, κατηγορούμενος για τα στημένα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δηλώνοντας «πολιτικός κρατούμενος» και «θύμα του συστήματος», είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Τη διαφωνία ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που με βούλευμά του διέταξε την προσωρινή του κράτηση, πλην όμως, ο 56χρονος είχε ήδη εξαφανιστεί, εγκαταλείποντας την Ελλάδα και αναζητώντας καταφύγιο στη γειτονική πΓΔΜ.

Δύο μήνες αργότερα, ο τότε φυγόδικος επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από καφέ, σε κεντρική πλατεία της πόλης των Σκοπίων. Τη σύλληψή του είχαν κάνει οι Αρχές Ασφαλείας της γείτονος ύστερα από πληροφορίες που παρείχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ακολούθως, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του και έκτοτε οι ελληνικές Αρχές ζητούσαν την έκδοσή του στη χώρα μας.

Μετά από πεντέμισι μήνες κράτησης του Μ. Ψωμιάδη στις φυλακές των Σκοπίων βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και πΓΔΜ και άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: